Röplabda

2020.03.01. 10:38

Megvan a Haladás első hazai győzelme 

Nagyon biztató teljesítménnyel szerezte meg első hazai – ráadásul három pontot érő –  győzelmét a Haladás Szombathely extraligás női röplabdacsapata. 

Horváth Erika

Haladás Szombathely–Jászberény Volleyball Team 3:1 (19, 25, -18, 20). – Szombathely, 200 néző, női röplabda Extraliga-mérkőzés, vezette: Tillmann, Szabó (Prukner, Őri).

Haladás: CSÁSZÁR 14, LESCAY 16, Péteri 6, Wallner 11, VACSI 17, Cicic 5. Csere: Lojen (liberó), Zoltán (liberó), Szendrődi, Dóka, Marton, Csóka. Vezetőedző: Leiszt Máté.

Jászberény: Mészáros 2, SILCHENKOVA 14, Szerényi 3, VENTURA 19, Tóth E. 7, Bulajic 6. Csere: Radomszki (liberó), Piatek, Borsos 6. Vezetőedző: Makai Péter.

A jászberényiek kilenc játékossal érkeztek, mert a legfiatalabbak érdekeltek voltak a diákolimpia országos döntőjében. És csak egy feladóval, mert két hete szerződést bontottak az azeri Alishanovával. A szombathelyi csapat legponterősebb játékosa, Genesis Miranda továbbra is csak szurkolni tud a társainak.

Nagy kedvvel, jól kezdett a Haladás, amelyben kezdőként kapott szerepet Péteri Vanda – aki aztán jól is élt a lehetőséggel. 4:0 után kezdett zárkózni a Berény, egy rövid időre át is vette a vezetést (8-10). Aztán a kubai center, Daymara Lescay és Császár Norina került főszerepbe. Előbbi két önbizalomnövelő tökéletes blokkal, utóbbi ász nyitásokkal lendített a hazai csapaton. Innentől már végig a zöld-fehéreknél volt az irányítás és biztosan nyerték az első játszmát (25-19).

A második elején viszont beragadtak a hazaiak, 0-5-ről kezdtek kapaszkodni. Rengeteget dolgoztak, de jó ideig minden igyekezetük ellenére sem tudtak két pontnál közelebb kerülni a brazil Ventura által vezérelt vendégeknek (17-19). De aztán Vacsi Evelin jó blokkjai és ütései egy újabb löketet adtak a hazaiaknak, és 21-20-nál – a szettben először – átvették a vezetést. Nagyon szoros volt a finis, de a lépéselőnyt végig tudta tartani a Haladás. És a legfontosabb, hogy ezúttal nem bizonytalanodott el, elsőre értékesítette a játszmalabdát (27-25).

 

A harmadik játékrészt is a vendégek kezdték jobban. Most 6-6-nál egyenlítettek a vasiak, de aztán megint a vendégek kerültek előnybe. A két egyenrangú csapat küzdelmében nagy szerepe volt a sáncoknak. Akadt jó néhány tökéletes blokkja a zöld-fehéreknek, a mezőnyvédekezésben viszont kevésbé voltak hatékonyak; 16-17 után már nem tudtak beleszólni a szett alakulásába (18-25).

A negyedik játszma eleje szorosan alakult. Nem volt gyors a játék, inkább a nagy ütésekre építettek a csapatok. A feladó Cicic Marija jól szolgálta ki a társait, ebben a periódusban Lescay tűnt ki leginkább, nyitásban, ütésben, sáncban is. A Jászberény 15-9-es hazai vezetésnél a második idejét is kikérte. Hiába, a bosszantóan sok rossz nyitás ellenére magabiztosan zárta le a találkozót a Haladás (25-20) – megszerezve szezonbeli első hazai, ráadásul három bajnoki pontot érő (3:1) győzelmét.

Leiszt Máté: – Az utóbbi időben az ellenfelünk a saját térfelünkön volt, ezért nagy hangsúlyt fektettünk a mentális fejlesztésre. Nagyon büszke vagyok, hogy végre egy csapatként dolgozott a társaság, ez jó alap lehet a folytatásra. Éppen ezért szomorú is vagyok, hogy felelős emberek felelőtlen döntéseket hoznak. Hét helyi fiatal készül a felnőtt csapattal. Mi kell még ennek a városnak, hogy hagyja ezt a csapatot dolgozni és tovább élni?!

Makai Péter: – Gratulálok a Haladásnak, megérdemelten nyert. Másik feladó került a csapatba, a játékosoknak még szokniuk kell ezt az új szituációt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában