Kamion-Eb

2020.04.01. 21:00

Kiss Norbert csapatot vált

Négy év után elhagyja a német Tankpool24-Mercedes csapatát a kétszeres kamionos Európa-bajnok szombathelyi pilóta, Kiss Norbert.

Tóth Gábor

Kiss Norbert ismét komoly célokért küzdhet

Fotó: VN-archív

Kiss Norbert kétszeres Európa-bajnokként a 2016-os idényben kezdte meg munkakapcsolatát a német Tankpool24-Mercedes alakulatával A magyar pilóta a mezőny egyik leggyengébb csapatát felhozta az élmezőnybe, a fordított rajtrácsos futamokon szinte mindig esélye volt a győzelemre, rendre harcban állt a dobogóért. Összesen 12 győzelmet aratott az istállóval, 2017-ben pedig a harmadik helyen végzett az Európa-bajnokságon – a tavalyi szezont a hatodik helyen zárta. A fejlesztések elmaradása miatt azonban nem volt esélye továbblépni, ráadásul a Mercedes is kiszállt a projektből.

Kiss Norbert ismét komoly célokért küzdhet
Fotó: VN-archív

A 34 éves szombathelyi pilóta így csapatot vált, és minden bizonnyal egy újonnan alakuló, magyar bázisú csapat színeiben folytatja pályafutását – amelynél a pletykák szerint egy gyári, versenyképes MAN kamion volánja mögé ülhet. Egyébként Kiss Norbert a MAN márkával nyert két Európa-bajnokságot (2014, 2015), valamint 2011 és 2015 között 32 futamgyőzelmet aratott. A hírek szerint Kiss Norbertet követi hűséges mérnöke, Bakó Csaba, valamint a jól bevált szerelői gárdája is. Ugyanakkor a hivatalos bejelentés még várat magára.

-Négy év, sok győzelem, még több dobogós helyezés és egy Európa-bajnoki harmadik hely után eljött a búcsú ideje – írta közösségi oldalán Kiss Norbert, aki hozzátette, új együttesével hamarosan jelentkezni fog. – Bár a bajnokságot nem sikerült megnyerni a Tankpool24-Mercedes alakulatával, azért szerintem minden várakozáson felül nagyokat mentünk és sok szép eredményt értünk el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában