Fociznak és jótékonykodnak

2020.04.15. 07:00

Nagyon sikeres esztendőket tudhat maga mögött az FC Buntstift

Az FC Bunts­tift kispályás labdarúgócsapata már hosszabb ideje meghatározó szereplője Vas megye, Szombathely futballjának – decemberben például már negyedik alkalommal nyerte meg a rangos Szilveszter Kupát.

Tóth Gábor

Balról Lévay Gergely, Kozmor Ákos, Kratochwill Zoltán – és a soksok kutyaeledel

Fotó: FC Buntstift

– Nagyon régi alakulat a miénk, a csapatot 15 évesen alapítottam, 2022-ben lesz 20 éves – árulta el Kozmor Ákos, az FC Buntstift vezetője, játékosa. – A nyolc-tíz fős magunk a kezdetektől együtt van – persze azért közben szükség van új játékosokra, kell a frissítés. Régebben rendszeres edzésekkel készültünk a terem­időszakra, ám a munkahelyi, családi elfoglaltságok miatt az utóbbi időszakban azért már folyamatosan csökken a közös edzések száma. De rutinos, összeszokott csapat a miénk, félszavakból, pillantásokból is megértjük egymást, mindenki tudja, merre kell mozogni, mi a dolga. Talán éppen a rutinunk, a 32-33 éves átlagéletkorunk miatt vesszük fel még mindig a versenyt a fiatal, lendületes, harcias ellenfelekkel. Mindig, minden tornán a győzelem reményében indulunk el. De akkor sem történik tragédia, ha nem sikerül begyűjteni az aranyérmet. Szeretünk futballozni – és főleg szeretünk együtt futballozni. Elsősorban egy kiváló baráti társaság a miénk. Nemcsak minőségi futballisták, hanem értékes emberek is alkotják.

Balról Lévay Gergely, Kozmor Ákos, Kratochwill Zoltán – és a sok-sok kutyaeledel
Fotó: FC Buntstift

– Kőszegen nyertük az első teremtornáinkat, majd egyre több helyen, egyre erősebb riválisok ellen léptünk pályára – tudtuk meg Kozmor Ákostól. – Az első országos szintű tornánkat Keszthelyen nyertük még 2010-ben. Fokozatosan bejártuk az egész országot: a téli időszakban szép eredményeket értünk el Hévízen, Dombóváron vagy éppen Győrben. De első Vas megyei csapatként próbára tettük a tudásunkat az ország legerősebb tornáján, Debrecenben is. Mint mondtam, a legtöbbünknél az utóbbi időszakban a család, a munka már elsőbbséget élvez, de a megyei tornákon rendre ott vagyunk, így Szombathelyen, Bükön vagy éppen Celldömölkön még számíthatnak ránk az ellenfelek.

– Az elnyert pénzdíjak egy részét a csapatunk fenntartására fordítjuk, de a társadalmi szerepvállalás sem áll távol tőlünk – jelezte Kozmor Ákos. – Különböző rendezvényeket, intézményeket támogatunk, legutóbb például a Fekete István Állatvédő Egyesületet leptük meg jókora adag kutyaeledellel. Talán ez is jelzi, hogy nem a pénzért kispályázunk.

– A legtöbben a Haladásban nevelkedtünk, a keret zöme NB-s múlttal rendelkezik, több ismert játékos tartozik a közösségünkbe, és a különböző osztályokban a mai napig nagypályázunk itthon vagy Ausztriában. Nem is lehet kérdés: addig rúgjuk a labdát, amíg engedik a lábak! A mostani helyzet szenvedés mindannyiunk számára, hiszen szünetelnek a bajnokságok, nem tudunk focizni. Bízom benne, hogy mielőbb visszatér az élet, a sportélet a rendes kerékvágásba – zárta szavait Kozmor Ákos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában