Felkészülési mérkőzés

2020.07.19. 19:04

Megszakadt a Szombathelyi Haladás veretlenségi sorozata

Elszenvedte nyári első vereségét a Szombathelyi Haladás. A vasiak az óváriaktól kaptak ki.

Pum András

Simon András a Ménfőcsanak ellen gólt szerzett, Óváron nem tudott a kapuba találni

Fotó: Unger Tamás

Mosonmagyaróvári TE 1904 – Szombathelyi Haladás 2-0 (0-0). – Mosonmagyaróvár, 100 néző, vezette: Görög.

Haladás: Rózsa – Auer, Csilus, Németh Milán, Debreceni – Jancsó, Németh Márió, Szekér – Illés (Holdampf, 46.), Simon A. (Tóth B., 46.), Rácz (Tóth M., 46.). Edző: Mátyus János.

Az első helyzet az MTE előtt adódott, de Rózsa védeni tudta Nagy Kevin hétméteres lövését. A 11. percben Rózsának egy 13 méteres lövést kellett fognia, megoldotta probléma nélkül. A vasiak a 19. percben veszélyeztettek először: Szekér szerzett labdát az ellenfél térfelén, de a bal alsóba tartó lövését fogta Heinrich. A 34. percben Rácz adott be balról, a 16-osról pedig Auer rúgta el kapásból, de védett a hazai kapus.

Simon András a Ménfőcsanak ellen gólt szerzett, Óváron nem tudott a kapuba találni
Fotó: Unger Tamás

Kicsit felpörgött ebben a periódusban a meccs: Németh Márió lépett be a 16-oson belülre, lement a vonalig, de a középre érkező labdája az egyik óvári belső védőn felpattant, így megkaparintotta ­Heinrich. Még volt esemény az első játékrészben ezek után is, egy hazai akció végén Szalka lőtt kapura 15 méterről a hosszú sarok felé, de Rózsa nagy bravúrral szögletre ütötte a labdát.

Hármat is cserélt a Haladás a szünetben, többet is volt a szombathelyieknél a labda, de egy kontra végén mégis gólt kaptak. Az 53. percben Horváth kapott labdát a bal szélen, 14 méterről lőtt, Rózsa kiütötte, de éppen az érkező Szalka elé, aki két lépésről a rövid alsóba bombázott (1-0). Tíz perc múlva Tóth Martin szabadrúgását fogta Rózsa.

A 70. perc szép futballjelenetet hozott: Auer beadását Tóth Barna készítette le Csilusnak, aki 19 méterről lőtt kapásból fölé. A 75. percben Németh Márió éles szögből elvégzett szabadrúgásánál védett bravúrral ­Heinrich. A zöld-fehérek hajtottak, mentek előre, de egy újabb kontra eldöntötte a meccset. Két perccel a vége előtt Nagy Lionel kapott egy kiugratást, és a kapujából kirontó Rózsa fölött a hálóba emelt (2-0).

Hiába volt többet a labda a zöld-fehéreknél, a kapu előtt határozottabb hazaiak tulajdonképpen megérdemelten győzték le a magasabban jegyzett szombathelyieket.

Mátyus János: – Ahogy a korábbi győzelmekből, ebből a vereségből sem érdemes messzemenő következtetéseket levonni. Két hasonló képességű csapat játszott egymással, a hazaiak fölénk kerekedtek, a döntő szituációkban élesebbek voltak nálunk. Készülünk az FTC elleni keddi meccsre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában