teke

2020.08.11. 17:12

Gotthárdi csapatsiker

A Szentgotthárdi VSE I. számú tekecsapata, illetve egyéniben Vilics Gábor nyerte meg a 6. alkalommal megrendezett Könye Róbert Emlékversenyt.

Horváth Erika

A Csákánydoroszló játékosa, Vilics Gábor nyerte az egyéni sprintversenyt Fotó: SZP

Fotó: © Szendi Péter

Tizenhat csapat vett részt a szentgotthárdi Könye Róbert Emlékversenyen. A négyfős együttesek 4x60 vegyes gurítást teljesítettek. A papírformának megfelelően a szuperligás bajnoki rajtra készülő játékosokat is foglalkoztató csapatok végeztek a dobogós helyeken. A győzelmet a házigazda Szentgotthárdi VSE I. gárdája szerezte meg 1236 fával, de a második helyezett, 1193 fát ütő Szöcske Baitz is szentgotthárdiakra épült. A harmadik helyen a TEK Csákánydoroszló együttese zárt 1176 fával.

A csapatverseny során legjobban teljesítő 16 játékos sprintversenyen döntött az egyéni verseny dobogós helyeiről. A legjobb négy közé két szentgotthárdi, egy csákánydoroszlói és egy zalaszentgróti játékos került. A gotthárdi házi elődöntőben a nyáron igazolt Somodi Károly nyert a helyi nevelésű fiatal, Cserpnyák Martin ellen (2-1), a másik mérkőzésen a Csákánydoroszló tekése, a nemrégiben rendezett szuperligás osztályozón is remeklő Vilics Gábor 2-0-ra győzött Farkas Ádám ellen. A bronzmérkőzésen Cserpnyák Martin bizonyult jobbnak Farkasnál (2-0). A finálé is két szettben dőlt el Vilics Gábor javára.

A Könye Róbert Emlékverseny végeredménye. Csapat: 1. Szentgotthárdi VSE I. (Cserpnyák Árpád, László György, Pákai Zsolt, Somodi Károly), 2. Szöcske Baitz (Walcher Roman, László Kata, Karba Noel, Márton Dávid) 1193, 3. TEK Csákánydoroszló (Vilics Gábor, Déri Márton, Sütő Zsolt, Bauer Péter) 1176. Egyéni sprintverseny: 1. Vilics Gábor (TEK Csákánydoroszló), 2. Somodi Károly (Szentgotthárdi VSE I.), 3. Farkas Ádám (Zalaszentgrót III.), 4. Cserpnyák Martin (Álompárok).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában