Nagy hőség, sziklás terep

2020.08.24. 19:36

Jól szerepeltek Lengyelországban a vasi extrém futók

Szép eredményekkel tértek haza a szombathelyi extrém futók egy Lengyelországban rendezett nemzetközi spartan race viadalról.

Tóth Gábor

Balról Major Gábor, Horváth Tamás és Kívés Bendegúz

Fotó: VN/STG-Szombathely

A lengyelországi versenyen három szombathelyi extrém futó állt rajthoz. Az STG-Szombathely csapatát képviselve Major Gábor (40–44 év) és Horváth Tamás (45–49 év), míg a Szombathelyi Egyetemi SE színeiben Kívés Bendegúz (elit) tette próbára a tudását, kitartását. Kívés Bendegúz elsőként lefutotta a beast távot: 22 km, 1200 m szintkülönbség, 33 akadály. Nyolcadik helyen ért célba. Majd másnap a szuper távon (11 km, 700 m szintkülönbség, 25 akadály) lett kilencedik. Major Gábor és Horváth Tamás „csak” a szuper távon versenyzett – előbbi korosztályában a negyedik, utóbbi pedig a harmadik lett.

– Aki ott volt Lengyelországban, mindenki egyöntetűen azt mondta, az elmúlt évek egyik legnehezebb versenyét rendezték – számolt be az eseményekről Horváth Tamás. – Nagyon sziklás volt a terep, tele emelkedőkkel, nehéz, újfajta akadályokkal. Az időjárás sem kímélte a résztvevőket, nagyon meleg és erős UV-sugárzás volt – mindenki mókásan leégett a végére. Minőségi versenyen vehettünk részt, és mindhárman jó eredményeket értünk el az erős, népes mezőnyben.

Balról Major Gábor, Horváth Tamás és Kívés Bendegúz Fotó: VN/STG-Szombathely

Szeptember 5-én, szombaton a Ság hegy ad otthont a Vulkán Run elnevezésű viadalnak. A hagyományos erőpróba nagy népszerűségnek örvend, az ország minden részéből várnak extrém futókat – köztük neves sportolókat. Komoly versenyre van kilátás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában