Vereség a végén

2020.10.26. 07:00

A Wolves nagy csatában verte a Crusherst

A divízió I-es amerikaifutball-bajnokság alapszakaszának 3., utolsó fordulójában az NBA Crushers a vendég Budapest Wolves gárdájától kapott ki 12-14-re.

Tóth Gábor

Trewin Howard iramodik meg a labdával

Fotó: Unger Tamás

Az előző fordulókban a Crushers Győrben kikapott, Dunaújvárosban nyert. Míg a komoly erőt képviselő Wolves két győzelemmel (Debrecen, Miskolc) a háta mögött érkezett Szombathelyre. Érdekesség, hogy első hazai mérkőzésére készült a szombathelyi alakulat. A Crusherstől több játékos sem tudta vállalni a mérkőzést, a kulcsemberek közül például Rozmann Gábor és Szabó Áron.

Trewin Howard iramodik meg a labdával Fotó: Unger Tamás

A találkozót frissebben, összeszedettebben kezdte a vendég, míg a hazaiak inkább erőlködtek, küszködtek, körülményesen játszottak. Ennek megfelelően a Wolves rögtön az első negyedben jegyzett egy touchdownt (TD), majd az extrapontot is értékesítette (0-7). Kellett kis idő, mire rendezte sorait a Crushers – de rendezte. A második negyedre felpörgött a házigazda, magához ragadta az irányítást és fordított. Előbb Trewin Howard, majd Baranyai Péter futott TD-t. Ám az extrapont mindkét alkalommal kimaradt, így „csak” 12-7-re módosult az állás. Fordulás után is kemény, jó iramú meccset vívtak a felek. A védelmek azonban mindkét oldalon remekül dolgoztak. Múltak a percek, és a csapatok nem bírtak egymással. A kiélezett mérkőzés a végén dőlt el, amikor a Wolves újabb TD-t ért el, majd az extrapont is összejött (12-14). Kevés idő maradt, a Crushers már nem is tudott újítani, fordítani. Nagy csatát nyert a budapesti vendég.

– Bosszús vagyok, mert az alapszakasz egyetlen hazai meccsét játszottuk, szerettük volna szép játékkal, győzelemmel kiszolgálni lelkes, szépszámú közönségünket – értékelt Májer László, az NBA ­Crushers elnöke, játékosa. – De egy kicsit görcsösek voltunk. Az ellenfelünknek kiváló szakmai stábja, remek irányítója volt, így sokkal jobb passzjátékkal rukkolt elő, mint mi. Futottuk, küzdöttünk becsülettel, de ez most kevésnek bizonyult. Tanulnunk kell a mérkőzésből, mert november 15-én – idegenben – éppen a Wolves ellen lépünk pályára az elődöntőben. Ott majd javíthatunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában