három ezüst- és egy bronzérem

2020.10.15. 19:10

Jó Alpokalja-szereplés az ob-n

Több érmet is szereztek az Alpokalja SK tájfutói a normáltávú egyéni, valamint a pontbegyűjtő csapat országos bajnokságon.

Pum András

Balról az Alpokalja SK ezüstérmes juniorcsapata: Szele Bálint, Bognár Zoltán, Molnár Péter Fotó: Alpokalja SK

A Pécs közeli Jakab-hegyen rendezték a tájfutók klasszikus versenyszámának bajnokságát, a normáltávú ob-t. A verseny érdekessége, hogy Magyarországon először készült lézerszkennelt alapról térkép. Ez nemzetközi viszonylatban már évek óta gyakorlatnak számít, nálunk most először futhattak a tájékozódási futók ilyen térképen, mely a pontos alapnak köszönhetően nagy pontosságú. A terep igazi kihívásokat tartogatott az extra nagy szintkülönbségek miatt. A pályakitűző értette a feladatát, sikerült magas színvonalú pályákkal komoly útvonal­választási feladatok elé állítani a versenyzőket. A szombathelyi fiatalok, azaz az Alpokalja SK versenyzői jól teljesítettek. A serdülő fiúk versenyében Sarkadi Lehel (Haladás VSE) bronzérmes, az ifiknél Molnár Péter (Alpokalja) ötödik, a junioroknál Bognár Zoltán (Alpokalja) ezüstérmet szerzett.

Balról az Alpokalja SK ezüstérmes juniorcsapata: Szele Bálint, Bognár Zoltán, Molnár Péter Fotó: Alpokalja SK

A szenior nők versenyében McCarthy Bernadett szintén a dobogó második fokára állhatott fel. Másnap a legnagyobb csapatmunkát igénylő pontbegyűjtő ob küzdelmeire került sor. Itt a csapatoknak a rajtban kell elosztani a pontokat úgy, hogy a kapott pontok mellett még egy kötelező pályát teljesítve minél rövidebb idő alatt, lehetőleg egyszerre érjenek a célba. Ez a vasi csapatok közül az Alpokalja junior csapatának (Bognár Zoltán, Szele Bálint, Molnár Péter) sikerült a legjobban, minimális lemaradással ezüstérmet szereztek. Pontszerző helyen végzett még az Alpokalja felnőtt férfi, ifjúsági férfi és felnőtt női csapata, valamint a Haladás VSE szenior női és ifi fiú hármasa. A pontvadászat november végén a csapat ob-val fejeződik be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában