Kézilabda

2020.10.07. 19:39

Megyei derbit nyert a Sárvár kézicsapata

Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 3. fordulójából elmaradt mérkőzés pótlásán a Sárvár megyei rangadón verte – nagy csatában – a vendég Büköt.

Tóth Gábor

Barcza Rebeka remekül játszott Fotó: VN/Sárvárfürdő Kinizsi

Sárvárfürdő Kinizsi SE–Büki TK 27-25 (15-12). – Sárvár, 250 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Atyimov, Jáger.

Sárvár: Jurik – Vajda 5, Jenőfi 6, Barcza 8/3, Gerencsér, Doncsecz 1, Szemes 4. Csere: Varga Á. (kapus), Cser, Horváth E. 3, Bolfán, Szekeres, Nyári, Farkas L., Viganó, Szabó E. Edző: Pupp Adél.

Bük: Büki – Szuhogyi 3, Szabó D. 10, Baranyai 3, Guttyán 3, Szabó R. 2, Cseledi. Csere: Szalai N., Schuszter 1, Tamási, Gősi 1, Szabó N., Tóth V. 2, Dobos, Kelemen, Marton. Edző: Bölöni Roland.

Barcza Rebeka remekül játszott
Fotó: VN/Sárvárfürdő Kinizsi

Feszült hangulatban, mindkét oldalon sok hibával kezdődött a rangadó. Az első találatot a Sárvár szerezte, ám egygólosnál nagyobb előnyre sokáig nem tudott szert tenni. A félidő derekán viszont egy 3-0-s szériával elhúzott (16. perc: 11-7) és taktikus játékkal, kemény védekezéssel a szünetig meg is tartotta előnyét.

Hozzá kell tenni, hogy a bükiek kulcsjátékosa, Guttyán Adrienn a 13. percben megsérült. A második félidőben folytatódott a helyenként szikrázóan kemény küzdelem. A hazaiak átmeneti megingását kihasználva a Bük a 45. és 50. perc között egy jó sorozattal egyenlített, sőt egy ízben a vezetést is átvette (50. perc: 22-23). A lelkes közönség támogatását élvező Sárvár azonban magasabb sebességfokozatra kapcsolt és a végjátékban – Jurik Petra kapus bravúrjainak is köszönhetően – megszerezte a győzelmet.

Pupp Adél: – NB II-es szinten kimondottan jó és izgalmas mérkőzést láthatott a szép számú és lelkes szurkolósereg. A kritikus helyzetekben ismét nagybetűs csapatként működtünk. Guttyán Adriennek mielőbbi gyógyulást kívánunk!

Bölöni Roland: – Saját magunkat vertük meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában