tavaszi szezon

2021.02.18. 19:27

Rajtra kész az AVUS – Rangadóval folytatódik az OB I/B-s vízilabda-bajnokság

Szombat délben az éllovas Nagykanizsa ellen hazai pályán kezdi a tavaszi szezont az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) OB I/B-s vízilabdacsapata.

Pum András

20201010 Szombathely OB1/B vízilabda mérkőzés, AVUS-VIWA II. kerület Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe Képen: Gortva Zoltán vezetőedző

Fotó: Cseh Gábor

Január elején kezdték el az edzéseket az OB I/B-s vízilabda-bajnokság 3. helyén álló aligátorok. Gortva Zoltán tanítványai – az első hét kivételével – hétfőtől péntekig napi két tréninggel és közben erőnléti edzésekkel készültek a tavaszi szezonra. A szombathelyiek keretében a télen nem történt jelentős változás, csupán a tavaly nyáron igazolt Fenyvesi Roland távozott.

– Úgy érzem, nagyon jól sikerült a felkészülés, a tervezett munkát teljes mértékben elvégeztük – mondta Gortva Zoltán, az aligátorok vezetőedzője. – Szerencsére a komolyabb sérülések, betegségek is elkerülték a csapatot. Csányi Erik a koronavírus-szövődményei miatt később kezdte el az edzéseket, míg Kurucz Barnabás fogműtétje miatt egy hetet kihagyott. Egy játékos, a nyáron igazolt Fenyvesi Roland távozott.

Nagy segítség volt, hogy két edzőmérkőzést is sikerült lekötnünk. Múlt héten egyik nap délelőtt az OB I-es Tatabányával, majd délután a szintén OB I-es UVSE ifjúsági együttesével játszottunk. Az eredményt nem nagyon számoltuk, de két szoros mérkőzést vívtunk.

Ezeken a találkozókon nekünk és ellenfeleinknek is a mutatott játék volt a legfontosabb. E tekintetben nem lehet panaszom, mindkét meccsen jó megoldásokat láttam a fiúktól, a hibákat pedig kijavítjuk. A srácok végig jól dolgoztak az alapozás alatt, minden munkát becsülettel elvégeztek. Ami a célokat, elvárásokat illeti, nekem mindig az a legfontosabb, hogy a meccseken viszontlássam azokat a dolgokat, amelyeket edzéseken gyakorlunk és kihozzam a játékosokból, a csapatból a maximumot. Éppen ezért konkrét helyezésben nem is gondolkodom, de az biztos, hogy a három dobogós csapat – azaz a Nagykanizsa, az Ybl és az AVUS – kiemelkedik a mezőnyből. Vélhetően a bajnokság végén is e három gárda osztozik a dobogós helyeken.

A vasiak szombaton a 12. fordulóban 12 órakor az első helyen álló Nagykanizsát fogadják. Van miért visszavágniuk, hiszen a rajton a zalaiak nagy csatában ugyan, de 9-8-ra nyertek.

– Az őszi első fordulóban úgy szálltunk vízbe Kanizsán, hogy a nyáron újjáalakult csapatunkkal nem tudtunk edzőmérkőzést játszani – jelezte a vajdasági születésű tréner. – Most azonban más a helyzet, az őszi tétmérkőzéseken kívül két felkészülési meccsünk is volt, egyre jobban összeáll a gárda. Természetesen szeretnénk visszavágni az őszi vereségért. Ez nem lesz könnyű feladat, hiszen a zalaiak télen két ex-szombathelyi pólóssal, Marnitz Gergővel és Turnai Bálinttal erősítettek.

Kissé szokatlan módon a vasiak tavaszi hazai meccsei­ket szombat délben vívják majd.

– Mivel délelőttönként fél 11-től délig tartanak az edzéseink, úgy gondoltam, a 12-es kezdés az ideális számunkra. A fiúkon látom, hogy már nagyon várják a szombatot, jó lenne győzelemmel kezdeni – zárta szavait Gortva.

Kiemelt képünkön: Gortva Zoltán ezer fokon ég meccs közben, szenvedélyesen irányít a partról

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában