Savaria Kupa

2021.03.09. 18:22

Boros Viktória végzett az élen

A Haladás VSE versenyzője, Boros Viktória nyerte a súlyemelő Savaria Kupa, egyben X. Tóth Géza-emlékverseny női junior számát. A zöld-fehér klub sportolói összesen kilenc érmet gyűjtöttek be.

Pum András

20210306 Szombathely A koronavírus-járvány miatt zárt körben rendezték meg Szombathelyen a Savaria Kupa-X. Tóth Géza-emlékversenyt, amelyre minden korábbinál több, összesen 78 súlyemelő nevezett Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe Képen: Boros Viktória Haladsás VSE

Fotó: Cseh Gábor

Tizenöt szakosztály 80 sportolója, köztük a hazai élmezőny java része állt rajthoz a koronavírus miatt zárt körben a Haladás Sportkomplexum Tóth Géza súlyemelő termében rendezett pénzdíjas viadalon.

Öt versenyszámban indultak a súlyemelők. A felnőtt férfiaknál a szegedi dr. Nagy Péter összetettben 385 kilogrammig jutott, amivel nemcsak a +109 kilogrammban, hanem az abszolút sorrendben is az élen végzett. A nőknél a békéscsabai Mitykó Veronika zárt az élen, a 71 kilogrammos súlycsoportot megnyerve 198 kilóig jutott összetettben. A házigazda Haladás VSE 11 versenyzővel indult a viadalon. A szombathelyiek egyik legjobbja, Boros Viktória a juniorok 81 kilogrammos súlycsoportjában zárt az élen 196 kilogrammos összproduktummal, miközben szakításban alig három kilogrammal teljesített kevesebbet saját, 93 kilogrammos rekordjánál. Rajta kívül a HVSE versenyzői közül Gyürüs Barbara, Darabos Sára, Hegedüs Milán, Pávolics István és Papp Géza állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Simon Cintia és Polgár Mirjam ezüst-, míg Mező Gábor bronzérmesként zárt, Geröly Lilla és Pólya Márton pedig egy-egy értékes negyedik helyezést gyűjtött be az erős mezőnyben. Márkus Erzsébet és Ligeti Ferenc tanítványai összesen kilenc érmet tartottak itthon. Ami a helyi különdíjasokat illeti, a legjobb szombathelyi felnőtt férfi versenyző Pólya Márton, a női Polgár Mirjam lett. A legjobb férfi utánpótlás versenyzőnek Papp Géza, a nőinek pedig Boros Viktória bizonyult. Az abszolút legeredményesebb szombathelyi női versenyzőnek járó Tóth Géza-díjat Boros Viktória, míg a férfiakét Papp Géza kapta meg. Valamennyien a Haladás VSE súlyemelői.

A vasi győztesek (valamennyien a Haladás versenyzői). Női. Ifjúsági, 59 kg: Darabos Sára, 116 kg (52+64). Junior, 81 kg: 1. hely Boros Viktória, 196 kg (90+106). Felnőtt, +87 kg: Gyürüs Barbara, 189 kg (84+105). Férfi. Serdülő, 96 kg: Hegedüs Milán, 190 kg (83+107). Ifjúsági, 96 kg: Pávolics István, 190 kg (80+110. Junior, 96 kg: Papp Géza, 242 kg (107+135).

Kiemelt képünkön: A Haladás súlyemelője, Boros Viktória nyert a junioroknál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában