Frissen Vasból

2021.03.27. 20:56

Győzelemmel zárta az alapszakaszt a Körmend

Az Egis Körmend kosárcsapata ugyan megverte az OSE Lions-t idegenben, ám a vasi piros-feketék így is a hetedik helyen zárták az alapszakaszt, ami azt jelenti, hogy a négy közé jutásért a Falco együttesével meccselnek majd.

Tóth Judit

EGIS Körmend-Szolnok kosárlabda mérkőzés, Körmend, Vas Népe, Szendi Péter

Fotó: © Szendi Péter

 

OSE Lions – Egis Körmend 87-92 (27-22, 19-26, 17-26, 24-18) Oroszlány, zártkapus, NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés, vezette: Földházi T., Söjtöry T., Szilágyi B.

Oroszlány: WASHINTON 23/3, Kucsora 1, ABELL 17/9, Bailey 9, Morgan 10 Csere: Anderson 6, Illés 10/6, Anda 6, Garamvölgyi 5/3, Mucza Vezetőedző: Sebastjan Krasovec

Körmend: IRELAND 21/3, THAMES 19/6, Ferencz 3, Durázi-,TAYLOR 23. Csere: Takács 4, SIMONS 20/9, Tóth -, Németh 2, Oroszi Vezetőedző: Antonis Constantinides

Az eredmény alakulása: 3. perc: 5-7. 7. perc: 20-14. 13. perc: 29-29. 19. perc: 41-44. 25. perc: 55-61. 28. perc: 59-67. 33. perc: 69-79. 37. perc: 76-81.

Kipontozódott: Németh (29.), Garamvölgyi (40.)

Mócsán Bálint a bemelegítésnél még ott volt, de a játékot egy húzódás miatt nem tudta vállalni. Technikai hibával indult a találkozó, nem indult el az óra, így hiába kezdett Ferencz egy remek triplával, a játékvezetők nem adták meg. A probléma rövid időn belül megoldódott, és így is az Egis Körmendé volt az első kosár, Thames jóvoltából. Amúgy is a vendégek vették fel előbb a ritmust, az OSE csapatánál Washington kezdett ponterősen. A 4. percre egyenlő lett az állás (7-7). A házigazda Abell duplájával egy pillanatra átvette a vezetést (11-12), de másodperceken belül ismét a Körmendnél volt az előny. Potyogtak a kosarak, a védekezésre nem adtak a csapatok. Az Oroszlány jól játszotta meg magasembereit a palánk alatt, a körmendiek nem tudták tartani ezt a területet. A negyed hajrájában figyelmetlen volt a vasi együttes, így az első kiszünetre az OSE mehetett ötpontos előnnyel (27-22).

A második etap eleje Taylorról szólt, a körmendi légióssal nem igazán bírt Garamvölgyi. Egyenlítettek a vasi piros-feketék, de aztán beakadt Illés triplája és Abell középtávolija, így megint öt ponttal vezetett az OSE (34-29). A negyed közepén kapkodóvá vált a játék, visszaesett a hazai együttes lendülete is. A 26. percre ismért zárkózott a vendégcsapat, de aztán megint dominált gyűrű közelben az Oroszlány. Ezúttal azonban nem tudott megugrani, mert jött egy hármas triplasorozat, körmendi részről Thames és Simons talált be, a hazaiaknál Garamvölgyi (41-42). Eladott labdákkal segítette ellenfelét az OSE, így nőtt a vasi előny (41-44). Illés újabb hárompontosa sokat jelentett a hazaiaknak, de Ireland nagy formában volt, 15 pontnál járt. Az amerikai légiós közreműködésével a félidőre a Körmendnek volt több pontja (46-48).

A második félidő elején Morgan ás Durázi vívott nagy csatát, előbbi lett a győztes, így hamar egyenlíthetett az Oroszlány. Ireland dobókedve továbbra sem hagyott alább, egy jó sorozattal hét ponttal elhúzott a vendégcsapat (50-57), de Abell triplája és Washington kettese visszahozta a meccsbe az OSE-t. A 26. percre tízpontos előnyt szerzett a Körmend, ehhez nagyban hozzájárult Simons és Németh (55-65). Washington és Anda segített csapatán (61-67), majd oroszlányi büntetőkkel csökkent a távolság a felek között (63-69).

A záró játékrésznek tizenegy pontos vezetéssel mehetett neki a Körmend (63-74). Az utolsó negyedben két gyors kosárral kezdett az OSE, de Thames is bevágta a triplát. Hibázott mindkét fél, ez megakasztotta a játék lendületét az etap közepén. Majd egy 7-0-ás rohammal ismét nyílttá tette a találkozót az OSE (76-81). Simons igazított a pontálláson három tűpontos büntetővel. A hazaiak egyik meghatározó játékosa, Bailey egy esés után kénytelen volt kiállni a meccs vége előtt bő két perccel. A végjáték lassan telt, büntetőkkel araszolt az oroszlányi egység, de a Körmend jobb volt, és nem engedte el a győzelmet.

A vasi piros-feketék végül hetedik helyen zárták az alapszakaszt, mert a Kaposvár nem tudta legyőzni idegenben a Paksot. Így a Körmend negyeddöntős ellenfele a nagy rivális Falco együttese lesz a bajnoki rájátszásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában