Frissen Vasból

2021.03.25. 07:00

Száraz edzések ergométerrel Körmenden

Ergométerrel gazdagodott a Bereki Bárkás Egylet Egyesület kajak-kenu szakosztályának eszközparkja. A modern edzőgép száraz edzéseken segíti a sportolók munkáját.

Tóth Judit

Fotó: Jámbori Tamás

A Bereki Bárkás Egylet Egyesület kajak-kenu szakosztálya pályázati támogatásból, csekély önerő hozzáadása mellett tudta megvásárolni a teljesítménymérővel felszerelt ergométert. Az eszköz ilyenkor – késő ősztől kora tavaszig – száraz edzéseken jelent nagy segítséget az utánpótlás-sportolók felkészülésében. Az ergométer hasznos kelléke a fizikai állóképesség fejlesztésének, ráadásul az elvégzett munka eredményét is pontosan méri, emellett a téli alapozás időszakában igen kedvelt erőfelmérő, erőösszemérő és versenyeszköz. A kajakosok, kenusok és sárkányhajósok számára is jól használható felső kategóriás ergométerre nagy szüksége volt a körmendi szakosztálynak. Az egyesület fiataljai főként ezzel edzenek, egészen addig, amíg el nem jön a rábai vízre szállás ideje – várhatóan áprilisban.

Kiemelt képünkön: Az ergométeren Tóth-Erdei Virág

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában