kosárlabda

2021.04.17. 20:18

Tükörsima mérkőzésen verte a Falco a Körmendet a negyeddöntő első felvonásán – frissítve

Az alapszakaszt második helyen záró, ellenfelét korábban oda-vissza legyőző, friss kupagyőztes Falco lépett pályára esélyesként. Mind a két csapat teljes kerettel várta a vasi rangadót. A mérkőzés Váradiné Szarka Ildikó és Nagy Csaba emléke előtt tisztelegve egyperces gyászszünettel kezdődött.

Tóth Gábor

20210417 Falco KC- EGIS Körmend kosárlabda mérkőzés, Szombathely, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Nagy lendülettel, váltott pontokkal kezdtek a felek (4. perc: 10-6) – az első tíz hazai pontot Keller szerezte. A percek múlásával érezhetően átvette az irányítást a házigazda. De nem tudott meglépni, mert nem jöttek a hármasok – aztán Benke megtörte a rossz sorozatot, betalált távolról. A Körmend egyéni megoldásokkal, betörésekkel próbálkozott. Mócsán triplája jókor jött a Körmendnek. Tapadt a házigazdára a vendég. Sőt, elég volt néhány labdaszerzés utáni gyors leindítás, és a vezetést is átvette (8. perc: 17-18). Kellemetlen ellenfélnek bizonyult a motivált Körmend. Az első negyedet Anderson 2+1-es akciója zárta – egy ponttal nyerte meg a játékrészt a Falco.

Ferencz triplája nyitotta a második etapot – majd rögtön még egyszer betalált távolról a körmendi csapatkapitány. Kénytelen volt időt kérni Gasper Okorn (12. perc: 24-29). Elkapta a fonalat, belelkesedett a piros-fekete alakulat. Aztán Keller, majd Pel is bevágott egy triplát, megkezdte a felzárkózást, egyenlített a Falco. Most a körmendi kispad kért időt (14. perc: 33-33). Kiélezett csata kerekedett a mérkőzésből, felváltva potyogtak a pontok, rohantak a csapatok. Hazai oldalon Perl nagyon elkapta a fonalat, nem igen tudták szabályosan megállítani. És ekkor már célba értek a szombathelyi triplák is. Közelített a tíz ponthoz a hazai fór, amikor ismét időt kért a Körmend (18. perc: 48-40). Mócsán triplájával tért vissza a pályára a vendég – de maradt az irányítás a hazaiaknál. Végül kilenc pontos szombathelyi előnynél vonulhattak nagyszünetre a felek (20. perc: 52-43).

Váradi triplája vezette fel a második félidőt, amire négy büntetővel válaszolt a Körmend. Tartott a lépést a vendég. Rengeteg faultot fújtak a játékvezetők, sorjáztak a büntetők, döcögött a játék mindkét oldalon. Aztán sebességet váltott, ismét meglépett a Falco (24. perc: 61-50). Benke nagyon korán, a 25. percben begyűjtötte negyedik hibáját. Jól védekezett, jól lepattanózott, jól dobott a Falco. Hazai oldalon megoszlottak a terhet, a Körmend szekerét Taylor húzta. Állandósult a tíz pont körüli, fölötti szombathelyi előny. Az etap hajrájában időkéréssel próbálta megtörni a hazaiak lendületét Antonisz Konsztantinidesz mester (73-58). Közelebb is araszolt csapata. Így maradt azért izgalom a negyedik negyedre (30. perc: 73-62).

Nekiesett ellenfelének a Körmend – de a vendégek minden pontjára érkezett válasz. Visszaverte ellenfele felzárkózási kísérletét a Falco. Olyannyira, hogy kezdett eldőlni a mérkőzés sorsa (33. perc: 82-66). Mintha kezdett volna fáradni a piros-fekete alakulat. Gyorsabban, pontosabban, szervezettebben játszott a Falco – nem úgy tűnt, hogy közel 20 pontos hátrányból vissza tud jönni a meccsbe a Körmend (36. perc: 87-69). Nem is tudott. A hajrában csendesen lepergették a perceket a csapatokat.

A mérkőzést szinte végig az irányítása alatt tartva, magabiztosan nyert a Falco.Falco-Vulcano Energia KC

Szombathely–Egis Körmend 97-83 (24-23, 28-20, 21-19, 24-21)

Szombathely, zárt kapuk mögött, NB I-es kosárlabda-mérkőzés, negyeddöntő, első találkozó, vezette: Praksch P., Goda L., Farkas G.

Falco: Váradi 16/6, Doktor –, Benke 5/3, Bruinsma 6, Keller 29/9. Csere: Perl 22/9, Anderson 3, Barac 14/6, Kovács B. 2, Dancsecs –. Edző: Gasper Okorn.

Körmend: Ireland 16/3, Thames 18/3, Mócsán 8/6, Durázi 2, Taylor 23. Csere: Simons 2, Ferencz 10/9, Takács 2, Tóth N. 2, Balogh –. Edző: Antonisz Konsztantinidesz.

Az eredmény alakulása. 4. perc: 10-6. 8. perc: 17-18. 12. perc: 24-29. 14. perc: 33-33. 18. perc: 48-40. 20. perc: 52-43. 24. perc: 61-50. 27. perc: 66-56. 30. perc: 73-62. 33. perc: 82-66. 36. perc: 87-69.

Gasper Okorn: – Nagyon féltem ettől a mérkőzéstől, mert nem tudtam, hogy a kupagyőzelem okozta eufória után milyen állapotban léptünk pályára. Az elején be is igazolódott a félelmem: fejben nem hangolódtunk rá teljesen az összecsapásra. Aztán azért belelendültünk, és végül nyertünk. De követtünk el olyan hibákat, amelyeket Körmenden már nem szabad.

Antonisz Konsztantinidesz: – Nagyon sajnálom, hogy a második negyedben elkövetett rövidzárlatunk miatt elbuktuk a meccset. A Falco büntette a hibáinkat, előnybe került, és már nem engedte ki a kezéből a győzelmet. Nincs semmi gond, még lesz lehetőségünk javítani!

Keller Ákos: – Nagyon fontos volt, hogy a párharc első mérkőzését megnyerjük – boldog vagyok, hogy ez összejött! Természetesen voltak hibáink, főleg védekezésben – ezek a rövidzárlatok Körmenden már nem fognak beleférni.

Takács Kristóf: – Jól kezdtünk, de aztán átvette az irányítást. Sok könnyű kosarat engedélyeztünk ellenfelünknek – legyen szó ziccerről, vagy zavartalan távoli dobásról. Ez rányomta a bélyegét a mérkőzésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában