Labdarúgás

2021.05.08. 15:00

A szép búcsúért: vasárnap Haladás-Budaörs

A labda­rúgó NB II. utolsó előtti, 37. fordulójában vasárnap 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Budaörs SC-t fogadja.

Pum András

20210502 Szombathely Szombathelyi Haladás–Debreceni EAC (DEAC) NB II-es labdarúgó–mérkőzés Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe Képen: #8 HOLDAMPF GERGŐ

Fotó: Unger Tamás

A szombathelyiek az utóbbi öt fordulóban egyszer nyertek, két döntetlent játszottak és kétszer kikaptak – legutóbb a Rohonci úton 2-2-re végeztek a DEAC-cal. A zöld-fehérek 51 ponttal a tizedik helyen tanyáznak, győzelmük esetén – és riválisaik eredményének függvényében – felléphetnek a hetedik helyre is. A budaörsiek a hatodik helyen állnak és 58 pontot gyűjtöttek. Az utóbbi öt bajnokin kiválóan muzsikálnak a zöld-fehérek: négy győzelem mellett egy döntetlent játszottak. Múlt vasárnap a Szentlőrincet verték 1-0-ra. A Márkus Tibor irányította budaörsieknél futballozik a korábban a HVSE-ben szereplő Gyurácz András, a szombathelyi születésű, korábbi rutinos NB I-es játékos, Zsidai László, az Illés Akadémián pallérozódott Halmai Ádám, valamint a korábbi Hali-­játékos, Petró Balázs is. A budaörsiek évek óta Tatabányán vívják a hazai mérkőzéseiket, az őszi meccsen 4-0-ra verték a Haladást – talán azon a találkozón nyújtották a vasiak a bajnokságban a leggyengébb teljesítményüket. A szombathelyiek a Budaörs ellen vívják szezonbeli utolsó hazai bajnokijukat – szépen szeretnének búcsúzni közönségüktől.

– Ősszel egy nagyon rossz emlékű mérkőzést vívtunk a Budaörs ellen, másfél éves regnálásom alatt ez volt az egyetlen találkozó, ahol nem tetszett a csapat hozzáállása – mondta Mátyus János, a Haladás edzője. – Azon a mérkőzésen nem volt esélyünk győzelemre, van tehát miért visszavágnunk. Azt persze ne felejtsük el, hogy remek erőkből áll ellenfelünk, bő kerettel dolgozhat Márkus Tibor kollégám, előttünk vannak a tabellán, márpedig a tabella soha nem hazudik. Az utolsó hazai meccsünkre biztosan sokáig emlékeznek a szurkolók, ezért is szeretnénk győzelemmel búcsúzni. Az elmúlt két-három meccsünk nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, ezért mindenképpen javítanunk kell. Ideje annak, hogy a korábban megszokott harcossággal és minőséggel játsszunk. Remélem, ez három ponttal párosul, roppant fontos lenne, hogy győzelemmel búcsúzzunk el a szurkolóktól. Ami a hiányzókat illeti, a sérült Devecseri Szilárdot sajnos nem sikerült pótolnunk, most pedig Bosnjak Predrag is hiányzik: begyűjtötte tizedik sárga lapját.

A stadion pénztárai 13 órakor nyitnak, a meccset a 18 éven felüliek védettségi igazolvány birtokában tekinthetik meg, a 18 éven aluliak pedig védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt felügyelete alatt nézhetik végig.

Kiemelt képünkön: Kiemelt képünkön: Holdampf Gergő stabil teljesítményt nyújt a középpályán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában