Frissen Vasból

2021.05.26. 20:10

Izzik a (Kis)csarnok itt a magyar bajnok! (Frissítve) – fotók, videó

Este 7-től a szombathelyi szurkolókat a Kiscsarnokba várták, ahol az itthon maradt szimpatizánsok közösen szoríthatnak övéikért a mindent elődöntő összecsapáson.

vaol.hu

Fotó: Cseh Gábor

20:00

Gyűltek a szurkolók a Kiscsarnok lelátóján, amely háromnegyed nyolcra nagyjából meg is telt. A szurkolói hangokat hallva óvatos duhajok a szombathelyiek, elbizakodott arcot egyet sem lehet látni, inkább az izgalom és a remény fűti a megjelenteket. Van azért olyan bátor lélek is, aki nyugtatgat többeket, hogy semmi gond, sima lesz. Egy biztos, ma minden eldől. Folyamatosan érkeznek a sárga-fekete drukkerek, aki még tanakodik, hogy jöjjön-e, ne habozzon.

A képernyőn megjelenő Gasper Okornt elszórt tapssal üdvözlik a szombathelyiek, feszülten várja már mindenki a labdafeldobást. A műsorvezető szerint minden statisztika a Falco mellett szól, a számok azonban ezúttal sokadrangúak.

Hajrá Falco, Veletek Szombathely!

Fotó: vaol.hu

20:40

A mérkőzés elejétől űzi-hajtja a Falcot a Kiscsarnok szurkolóserege. Minden szombathelyi kosárnál talpon a drukkerek, akik nagyon nincsenek kibékülve a játékvezetői hármas ténykedésével. – Nem hiszem el, végre befújta nekünk is! – csattan fel az egyik vasi drukker. Hiába zajlik Szombathelytől több száz kilométerre a bajnok kilétéről döntő meccs, a Kiscsarnok lelátóján is szinte tapintható a feszültség. Öt perccel az első félidő vége előtt felrobbant a lelátó Szili, azaz Benke Szilárd kosaránál, amelynek lehetőséget saját maga idézte elő egy pazar labdaszerzéssel. Újra az előny a sárga-feketéknél, dalra is fakadt a tábor, és zúgott a „Mindenki Szombathelyi!” rigmus. Váradi újabb triplájánál megremegtek a Kiscsarnok ablakai, akkora volt az öröm. Aztán nyondafestéket nem tűrő vélemények törtek elő a drukkerekből Subotic ténykedése nyomán, aminek Váradi volt ismét az elszenvedője. Kegyetlen öldöklő csata ez, de ki számított másra...? 29:29-nél szusszannak a drukkerek, van mit kiheverni.

Fotók: Cseh Gábor

21:20

Perl Zoli, Perl Zoli! – buzdítják az itthon maradtak Zozót, akinek büntetőivel ismét egyenlíteni tudott a Falco szünet után. Keller, majd Benke palánkszaggató kosarait követően 1000 fokon ég a Kiscsarnok, a nyílászárók szükséges cseréje pedig ezzel biztossá vált. Szili triplájával pedig a vakolat is potyogni kezdett, elképesztő hangorkán rázta meg a Sugár utat. Mi leszünk, mi leszünk a bajnokok! – csendült fel az örökzöld szurkolói nóta, amikor már 9 ponttal ment a Falco. Megeredt a szombathelyi kosáreső, 10, 10, 10 – üvölti teli torokból a tábor, alakul a fieszta hangulat a Kiscsarnokban, kezdik elhinni a drukkerek, hogy érik az arany. Persze hol van még a vége.

21:30

Az utolsó 10 percben végig talpon volt a Kiscsarnok népes tábora, Bruinsma triplájánál minden eddiginél nagyobb hangrobbanás rázta meg a csarnokot, itt már érezni lehetett, hogy itt ma nagyon komoly ünnep lesz. Eufória Szombathelyen, 6 perccel a meccs vége előtt már csak egy valamire várt mindenki: a végső dudaszóra, majd a féktelen ünneplésre. Egy emberként volt mindenki szombathelyi. – Izzik a csarnok itt a magyar bajnok! – harsant fel a Kiscsarnokban, ahogyan szárnyra kapott az a bizonyos sárga lábú cinege is. Az utolsó percre betódultak a szurkolók a pályára, hogy „testközelből” érezhessék a kivetítőn keresztül a bajnoki eufóriát.

Bajnok Csapat! Szép volt fiúk! Megvan a harmadik bajnoki trófea!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában