Egyenlíteni kell!

2021.05.18. 07:00

Kedden este a Falco fogadja a Szolnokot

Az NB I.- es kosárlabda-bajnokság döntőjének második felvonásán, kedden 20.15-kor a hátrányban lévő Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a Szolnokot látja vendégül – az egyenlítés reményében (M4 Sport).

Tóth Gábor

Perl Zoltán nagy formában kosarazik

Fotó: Unger Tamás

Az egyik fél három megnyert meccsig tartó párharcának első felvonását – szombaton – a Szolnok nyerte meg: egy utolsó másodpercben szerzett triplával győzött 80-77-re. A csata folytatódik: most a magyarkupa- győztes lesz a házigazda, az alapszakaszgyőztes pedig a vendég. A nyomás ezúttal a Falcón lesz, hazai pályán nem hibázhat. A szolnoki mérkőzésen kiemelkedő teljesítményt nyújtott Perl Zoltán. A Falco KC saját nevelésű válogatott csátékosa 28 percet töltött a pályán, nem tudták tartani, 27 pontig jutott, kiharcolt 10 faultot, kiosztott 4 gólpasszt – nem rajta múlt a vereség.

– Nem kezdtük jól a szolnoki mérkőzést, túl sok pontot engedélyeztünk az ellenfelünknek – jelezte Perl Zoltán. – De aztán rendeztük a sorokat, visszajöttünk a meccsbe. A folytatásban pedig kiélezett, változatos csatát vívtunk az ellenfelünkkel, többször vezettünk is. A vége is szorosan alakult, meglépett a Szolnok, de az utolsó pillanatban ismét egyenlítettünk. Aztán történt, ami történt. A videó fent van a világhálón, mindenki megnézheti – aki látott már kosárlabda- mérkőzést, vélhetően meg fog lepődni az utolsó bő egy másodperc történésein. És most nem csak arra gondolok, hogy lejárt-e az idő…

– De mindegy is, ezzel már nem foglalkozunk – folytatta Perl Zoltán. – Persze akkor, ott rosszul esett, fájt, ami történt, de már túlléptünk rajta. Már gőzerővel készülünk a második mérkőzésre. Elsősorban a támadójátékunkon kell javítanunk. A rájátszásban eddig mindig elértük a 90 pontot, most azonban megragadtunk 77 pontnál – ilyen pontterméssel nehéz nyerni, főleg idegenben. Akadozott a támadójátékunk, és a dobóformánk sem volt az igazi. A védekezésünk összességében működött, hiszen egy jól támadó Szolnokot sikerült féken tartani – az Olaj egy utolsó másodperces triplával érte el a 80 pontot. Készülünk, dolgozunk, tudjuk, hogy mit kell játszanunk. Meggyőződésem, hogy hazai pályán egyenlíteni tudunk. Sokan mondják, hogy szűk a rotációnk, hogy ellenfelünk bővebb keretet forgat. De mi nem foglalkozunk az ilyen hangokkal. Jó fizikai állapotban vagyunk, nem érzem a fáradtságot sem magamon, sem a társaimon. Ez amúgy is a bajnoki döntő: az embert viszi a hév, hajtja a szíve. Mindent el fogunk követni azért, hogy begyűjtsük a Falco harmadik bajnoki címét! Bízom benne, hogy sok Falco-szurkoló előtt, jó hangulatban léphetünk pályára kedden este!

A két csapat egyébként roppant kiegyenlített mérkőzést vívott egymással. A Szolnok 28, a Falco 26 lepattanót gyűjtött. A hazaiak 16, a vendégek 20 gólpasszt osztottak ki. Távolról jobban céloztak az Olaj játékosai, 10 triplával zárták a mérkőzést. A szombathelyiek hat hármast jegyeztek. Hazai oldalon a légiósok vitték a prímet: Badzim 21, Cakarunk 18, Warner 14 ponttal zárt. Míg a Falcóban a válogatott játékosok tettek ki magukért: Váradi 11, Benke 17, a már említett Perl pedig 27 pontig jutott.

Kiemelt képünkön: Perl Zoltán hosszú ideje kirobbanó formában kosárlabdázik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában