Frissen Vasból

2021.05.26. 06:49

Jön az ötödik meccs! – Szolnok–Falco: este eldől a bajnoki cím sorsa

Az NB I.-es kosárlabda-bajnokság döntőjének ötödik mérkőzésén a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely szerdán 20 órakor a Szolnoki Olajbányász vendégeként lép pályára – amelyik csapat nyert, az begyűjti a bajnoki címet.

Tóth Gábor

20210524 Szombathely Falco-Vulcano Energia KC Szombathely–Szolnoki Olajbányász NB I-es kosárlabda-mérkőzés, döntő, negyedik összecsapás Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe

Fotó: Unger Tamás

Következik a végső, ötödik összecsapás az alapszakaszgyőztes Szolnok és a Magyar Kupa-győztes Falco között. Az egyik fél három megnyert meccsig tartó párharca 2-2-re áll. Kétségtelen, hogy a két legjobb csapat vívja a finálét. Eddig rendre emlékezetes mérkőzést játszottak a felek. Az első találkozót 80-77-re nyerte az Olaj, egy erősen véleményes, utolsó másodperces triplával. Aztán Szombathelyen simán nyert a Falco (99-73) – az a találkozó pedig Canarun kiállítása miatt híresült el. Szolnokon ismét az Olaj nyert meg egy kiélezett csatát (81-77). Hogy aztán hétfőn a hazai pályán játszó Falco diadalmaskodjon úgy, hogy a találkozó nagy részében a vendég vezetett, a hajrában fordított a sárga-fekete alakulat. De most a végéhez ért a párharc: amelyik csapat nyer szerdán este Szolnokon, az begyűjti a bajnoki címet!

– Nagyon örülök a hétfői győzelemnek – fogalmazott Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely kosárcsapatának mestere. – Nem játszottunk jól, de nagyot harcoltunk, és hajrában kicsikartuk a diadalt. A csapatom bizonyította, hogy egyetlen pillanatra sem adja fel, hogy nem lehet leírni, hogy van erő benne a végsőkig küzdeni. Erre pedig lehet építeni. Kiharcoltuk az ötödik mérkőzést. A nyomás most ismét a Szolnokon van: hazai pályán, saját közönsége előtt nem hibázhat – alapszakaszgyőztesként amúgy is esélyeként futott neki a döntőnek. Nehéz, hosszú szezon van mögöttünk, ami rossz megtörténhetett velünk, az megtörtént. Mégis megnyertük a Magyar Kupát, jól teljesítettünk a nemzetközi porondon, és most itt vagyunk a döntő ötödik meccsén. Két napunk volt felkészülni a szezon utolsó mérkőzésére, és én mindent elkövettem azért, hogy a lehető legjobb tudásom szerint fel is készítsem a csapatomat. Nyugodtan, tiszta lelkiismerettel, csapatként fogunk pályára lépni Szolnokon – és megpróbálunk nyerni! Úgy 50-50 százalékra teszem az esélyeket, ugyanis egy döntő ötödik meccsén bármi megtörténhet.

A Falco csak a meccs napján, szerdán délelőtt kel útra. Az Olaj 80 darab belépőjegyet küldött Szombathelyre, a tiketteket pillanatok alatt elkapkodták a sárga-fekete drukkerek – nem marad támogatás nélkül a csapat Szolnokon.

Nem bírt magával a másodedző

Az ötödik összecsapást kellemetlen közjáték vezeti fel. Ugyanis a Szolnok másodedzője, Szarvas Gábor érdekes – sokak szerint uszító – hangvételű Face­book-poszttal vezette fel a mindent eldöntő szerda esti derbit. A bejegyzésben többek között Váradi Benedekre és Benke Szilárdra is utalt. A Falco KC jelezte az esetet a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének. Úgy tűnik, hogy tényleg nem bírt magával a szolnoki másodedző, ugyanis a Szolnoki Olajbányász hivatalos közleményben tudatta, hogy fegyelmi vizsgálatot indít Szarvas ellen. De nem kérdés, hogy a Falco ellenséges közegben fog pályára lépni.

Kapcsolódó cikk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/privat-kozossegi-oldalaikon-fenyegetik-a-falco-valogatott-jatekosait-a-szolnoki-szurkolok-4957942/

Kiemelt képünkön: Nagy csatát nyert hétfőn a Falco – de még egy győzelem kell a végső diadalhoz!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában