női labdarúgás

2021.05.16. 07:00

Szegeden lép pályára a Viktória – Muszáj nyerniük a szombathelyi lányoknak

A női labdarúgó NB I. alapszakaszának utolsó, 21. fordulójában vasárnap 17 órai kezdettel a Haladás-Viktória FC Makón a Kész-St. Mihály vendége lesz.

Pum András

20190809 Szombathely Viktória FC női labdarúgás fotó: Unger Tamás Vas Népe képen: Balogh Henrietta

Fotó: Unger Tamás

Ha nem sül el Jelena Koprena lába Győrött a 93. percben… Akkor a Haladás-Viktória most egy ponttal megelőzné vasárnapi riválisát, a St. Mihály együttesét. Ám a szegediek légiósa az előző fordulóban szabadrúgásból kiegyenlített az ETO FC Győr (1-1) vendégeként. Így a képlet egyszerű: ahhoz, hogy a jelenleg 14 ponttal a 7. helyen álló vasi csapat megelőzze a 15 ponttal a 6. helyen tanyázó St. Mihályt, győznie kell.

Minden más eredmény – vereség vagy döntetlen – esetén a szegedi gárda végez a hatodik helyen, a szombathelyiek pedig készülhetnek az osztályozóra. Ősszel 2-1-re nyertek a szegediek hazai pályáján, Makón, a Haladás-Viktória tavasszal Szombathelyen 2-2-re végzett.

– Egyszerű a képlet: ezt a meccset meg kell nyernünk – mondta Székely Tibor, a Haladás-Viktória vezetőedzője. – A lányok hatalmas lelkesedéssel, egészséges önbizalommal készülnek a mérkőzésre, nagyon várják a vasárnapi összecsapást. Ami ellenfelünket illeti, az utóbbi két meccsen sikeresen szerepeltek, így siker­élményekkel telve léphetnek pályára. Több jó képességű légiósuk is van, a délszlávok mentalitása különösen példaértékű. De bízom fiatal csapatomban, valamennyi játékosomban. Gondjaink tovább szaporodtak, Gődér Brigitta, Harsányi Andrea, Jánosi Ninetta, Németh Adél, Németh Zsófia, Bíró Barbara mellett Hajba Jázminra sem számíthatok, védőnk begyűjtötte ötödik sárga lapját.

A női futballhoz kapcsolódó hír, hogy Csányi Sándor MLSZ-elnök pénteki bejelentése szerint a nyártól 145 millió forintról 600 millió forintra nő az NB I.-es csapatok támogatása, és a változások részeként az első osztály létszáma 12 csapatosra bővül majd. Utóbbiról viszont nem tudni biztosan, hogy már nyártól életbe lép-e vagy sem.

Kiemelt képünkön: Balogh Henrietta a rutint képviseli

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában