Frissen Vasból

2021.05.05. 09:49

Új többségi tulajdonosa lehet a Haladásnak – Az egyik leggazdagabb magyar neve került szóba

Visszatérhet a magyar fociba Leisztinger Tamás, a DVTK volt tulajdonosa.

vaol.hu

Ma késő délután kezdődik az ünnepélyes stadionavató. Fotó: Unger Tamás

Fotó: VN-archív

Leisztinger Tamás neve ismerősen csenghet azok számára, akik jártasak a magyar fociban, ugyanis több, mint 10 évig volt a DVTK tulajdonosa, és segítette anyagilag a diósgyőri csapatot. Az idei év januárjában jelentették be, hogy új tulajdonosa lesz a patinás borsodi klubnak.

Az NB1.hu úgy értesült, van rá esély, hogy Leisztinger – vagy valamelyik érdekeltsége – visszatérjen a magyar labdarúgásba. A sportportál információi szerint a nehéz anyagi helyzetben lévő Haladásnál vetődött fel annak a lehetősége, hogy a focicsapat többségi tulajdonosa lehetne. Úgy értesültek, hogy informális egyeztetés is történt már a felek között.

A sportportál emlékeztet arra is, hogy a Haladás nem dúskál az anyagiakban, ezt a klub részéről Séllei Árpád is többször elismerte már.

A Forbes üzleti magazin 50 leggazdagabb magyar 2020-as évi listáján egybként Leisztinger Tamás a 17. lett, a vagyonát a lap 87.5 milliárd forintra becsülte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában