verseny

2021.05.31. 20:37

Vívó-ob-bronz Lajcsik Rózától

Ismét hallatnak magukról a Szombathelyi Vívóakadémia versenyzői. Lajcsik Róza révén országos bajnoki érmet is ünnepelhettek.

Horváth Erika

Fotó: VN/SZVA

Az újonc (2007-ben született) korosztályú tőrvívók zalaegerszegi országos bajnokságán a nyolc szombathelyi induló közül Lajcsik Róza jutott legtovább, végül a dobogó harmadik fokára is felállhatott. A lányok 58 fős mezőnyében Igaly János tanítványa a csoportkörben hat ellenfele közül ötöt legyőzött. A lyukas 64-es táblán az első fordulót kihagyhatta, a 16 közé Lénárt (Szigetszentmiklós) 15-6-os legyőzésével került.

Bejutott a legjobb nyolcba is, miután Simont (ZVE) 15-12-re múlta felül. A negyeddöntőben Rózsást (MTK) fölényesen, 15-5-re verte. Jöhetett az elődöntő a fináléért; Róza szoros küzdelemben 15-13-as vereséget szenvedett Pintér Abigéltől (Törekvés), így bronzérmet vehetett át.

Az elmúlt hétvégén a serdülő (U14) tőrözők országos bajnokságát rendezték a Törekvés SE otthonában. Ott is Lajcsik Róza lett a legjobb szombathelyi. A 45 fős mezőnyben csoportjából 50 százalékos mérleggel került a táblára, ott két magabiztos győzelmet aratva – Van Leeuwen (SZTE-VK) ellen 15-6, Mahovszkij (Halásztelek) ellen 15-4 – a nyolcas döntőbe is bejutott. A negyeddöntő lett számára a végállomás, a halásztelki Badárral szemben 15-6-ra alulmaradt. Lajcsik Róza a serdülő ob-n a nyolcadik helyen zárt.

Békéscsaba adott otthont a párbajtőr-utánpótlás negyedik Olimpici Grand Prix-versenyének. A serdülő fiúk 41-en voltak. A Szombathelyi Vívóakadémia versenyzője, Bognár Barna is azon öt vívó közé tartozott, akik minden csoportmeccsüket megnyerték.

Barna a 32-es táblán még három mérkőzést vívott. Kovács (Zanshin) 15-7-es és Bilkay (DVE) 15-13-as legyőzésével bejutott a legjobb nyolc közé, a negyeddöntőben zárt a későbbi bronzérmes Király (Balaton) ellen, miután 15-8-ra kikapott. Igaly János tanítványa ötödikként végzett.

Kiemelt képünkön: Lajcsik Róza és edzője, Igaly János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában