Atlétika

2021.06.08. 19:59

Halász javított idei legjobbján

Idei legjobbját dobta a finnországi, Paavo Nurmi emlékére rendezett nemzetközi atlétikai viadalon Halász Bence, a Szombathelyi Dobó SE olimpiai kvótás kalapácsvetője.

Horváth Erika

Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe Fot: MASZ

Fotó: Cseh Gábor

Idei negyedik – második nemzetközi – versenye volt a turkui a januárban térdműtéten átesett Halász Bence számára. Aki még nem tart egészen ott, mint amikor a vb-, illetve Eb-bronzát szerezte, de halad előre, és ennek Finnországban is jelét adta. Nyolcan alkották a férfi kalapácsvetők mezőnyét, köztük az a három versenyző – két lengyel, Pawel Fajdek és Wojciech Nowicki, valamint a francia Quentin Bigot – is, akikkel Németh Zsolt és Németh László tanítványa együtt állhatott a 2019-es dohai világbajnokság dobogóján (akkor két bronzérmest hirdettek).

Halász Bence 73,70-nel az ötödik helyre sorolt be az első sorozat után, hat érvényes kísérlete közül a harmadikban elért 76,81 méter volt a legjobb, ezzel is maradt az ötödik pozícióban. A 23 éves kalapácsvető 39 centit javított eddigi idei legjobbján, amit május közepén dobott.

A versenyt Nowicki nyerte, aki szintén a legjobbját dobta ebben az évben, 80,77-ot. A második helyezett Bigot 79,70-dal egyéni csúcsot jegyzett. A harmadik helyet Fajdek szerezte meg, aki öt érvénytelen kísérlet után 78,29 métert dobott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában