remekül vette az akadályokat

2021.06.03. 07:00

Kiváló teljesítménnyel rukkolt elő Olaszországban a kőszegi triatlonista

Jól szerepelt az olaszországi Európai triatlon junior kupán a Kőszegi Triatlon és Úszó Klub versenyzője, Hóbor Zalán.

Pum András

Fotó: Hóbor Péter

Caorléban rendezték az Európai Junior Triatlon Kupát, melyen megyénket a Kőszegi Triatlon és Úszó Klub versenyzője, Hóbor Zalán képviselte. Az egyéves nemzetközi versenyszünet után rengeteg sportoló állt rajthoz a viadalon. Az indulás több teszt elvégzéséhez, nyilatkozatok leadásához, engedélyek megszerzéséhez volt kötve. Az első napon a junior előfutamokat és felnőtt sprintfutamokat rendezték.

A 110 versenyzőt négy előfutamba osztották, ahonnan futamonként az első hét versenyző helyezés alapján, valamint idő alapján a be nem jutottak közül a két legjobb időt teljesítő jutott a 30-as „A” döntőbe, míg az őket követő következő 30 versenyző az idő alapján a „B” döntőbe. Hóbor Zalán a fiúk futamában a második előfutamba került beosztásra. Nagyon jó úszás után (első tengeri és első neoprénes versenye volt a 17 fokos Adriában) a 2. helyen jött ki a vízből. A depóból pedig a 3-4. helyen ment ki. A kerékpározás során ketten megszöktek a mezőnytől, Zalán az őket követő 14 fős bollyal szállt le a kerékpárról.

A futás során is jól teljesített, az előfutamában a harmadik helyet szerezte meg, így az „A” döntőbe jutott. A magyarokat egyébként hat ifi-junior fiú képviselte a versenyen, közülük még hárman „A”, ketten „B” döntőbe jutottak. A másnapi versenyen az úszás nem sikerült olyan jól Hóbornak, mint az előző napon, így kerékpárral a harmadik bollyal tudott kimenni. A kerékpározás végére két nagy sorra (14-15 fő) és egy lemaradó versenyzőre oszlott a mezőny, Zalán a második sorral ért a depóba.

A futáson végig kiélezett verseny volt, ahol végül a 23. helyet szerezte meg. Ezzel a teljesítményével és az elmúlt szűk egy évben elért eredményekkel Zalán bekerült a jövő hónapban Kitzbühelben megrendezésre kerülő Junior Európa Bajnokságon részt vevő magyar válogatottba.

Kiemelt képen: Hóbor Zalán az Adriai-tenger partján versenyzett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában