AVUS

2021.06.11. 07:00

Második helyre úsztak be a vasi aligátorok

Hat ponttal a bajnok Nagykanizsa mögött, a második helyen zárta az OB I/B-s bajnokságot az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület.

Pum András

Gortva Zoltán jó munkát végzett

Fotó: Cseh Gábor

Két és fél évnyi – a pandémia miatt a 2019/2020-as bajnokságot tavaly tavasszal félbeszakították – az OB I-ben eltöltött sikeres év után a nyáron visszalépett az első osztályú szerepléstől az AVUS. Szinte valamennyi kulcsjátékos távozott, így – néhány érkezővel kiegészülve – főleg helyi fiatalokra épült az új csapat, melyet Gortva Zoltán vett át.

A vasiak a magunk mögött hagyott bajnokságban 22 meccsből 19-et megnyertek, egy döntetlen mellett kétszer kikaptak, második helyen végeztek. Az ezüstérem feljutást nem ért, az első helyezett Nagykanizsa váltott osztályt. A zalaiak hat pontot vertek a vasiakra, s ők 11-et a mögöttük záró Yblre.

– Mivel annyira nem ismertük a mezőnyt, a szezon előtt nem tudtuk belőni csapatunk játékerejét – mondta Gortva Zoltán, az AVUS vezetőedzője. – Nem csak hozzánk, a többi csapathoz is több játékos érkezett, kíváncsian vártam, mire lehetünk képesek – de az első öt hely valamelyikén szerettünk volna végezni.

Gortva Zoltán jó munkát végzett
Fotó: Cseh Gábor

Nekem ezenfelül volt egy célom: mint minden csapatomból, a mostaniból is ki akartam hozni a maximumot, szerettem volna minél többet viszontlátni az elképzeléseimből. Ez főleg a bajnokság második felében, tavasszal többször sikerült is. Elsősorban csapatként fejlődtünk sokat, a bajnok Nagykanizsától csak mi szereztünk pontot – azt gondolom, ez bravúrnak számított. Tavaszra szépen összeállt a védekezésünk, amiből lefordulások után több gólt is szereztünk. És támadásban is türelmesek voltunk, kivártuk a megfelelő lövőhelyzetet, illetve tavasszal már az emberelőnyös szituációkat is jó százalékban használtuk ki.

Emellett örömteli, hogy egyénileg is sokat léptek előre a fiúk. Annak is örülök, hogy bár már fordulókkal a vége előtt bebiztosítottuk a második helyünket, a folytatásban nem eresztettek le a srácok, ellenkezőleg: nyomás nélkül, felszabadultan vízilabdáztak. Több remek meccsünk is volt a bajnokságban, például a hazai, Nagykanizsa elleni. Döntetlen lett, de ha belőjük a büntetőket, nyerhettünk volna.

Aztán az Ybl ellen hazai pályán feledtetni akartuk az idegenbeli vereséget – sikerült. Tudtuk, hogy mi vagyunk jobbak, és az a zakó csak kisiklás volt. Aztán remek lett a hódmezővásárhelyi összecsapásunk is, hosszú buszutat követően a legjobb tavaszi játékunkat nyújtva nyertünk 15-8-ra. Egyénileg kiemelném a 17 éves Ekler Zsombort, aki a statisztikák alapján a bajnokság legjobb játékosa lett.

Rajta kívül Kovács Barnabás különösen tavasszal nyújtott remek teljesítményt, fontos meccseken védett nagyokat. Hiányérzetem a sok kihagyott büntető miatt van, ha ezeket értékesítjük, megszorongathattuk volna a Nagykanizsát. De összességében elégedett vagyok a csapattal. Most pihennek a fiúk, július 19-én kezdjük a felkészülést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában