Frissen Vasból

2021.06.02. 20:26

Megyei Magyar Kupa: a Körmendé a bronzérem – fotók

A Király Sportlétesítmény ad ma otthont a Halmosi Zoltán labdarúgó megyei Magyar Kupa helyosztóinak. A maratoni futballdélután 18 órakor a Körmend VSE – Tanakajd bronzmérkőzéssel kezdődött.

Tóth Gábor

Halmosi kupa, 20210602, ut, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

 

Tutitextil-Körmend VSE – Tanakajd TC 8-2 (4-0). Újperint, 150 néző, labdarúgó megyei Magyar Kupa, vezette: Bedi T. (Fülöp Z., Kovács B.).

Körmend: Sály – Szabó P. (Horváth A.), Papp P., Sákovits, Szakasics (Horváth D.) – Petrovics, Törő, Horváth Á. (Szatmáry), Vilics – Sipos, Velekei (Simon). Edző: Kutasi István.

Tanakajd: Marcz L. – Pál, Filakovszky, Tóth J., Marcz M. – Kovács G. (Szalai G.), Kis Á., Marcz G., Orsós (Nagy K.), Varga M. (Kiricsi) – Könczöl (Hittaller). Edző: Kölkedi Bálint.

Gólszerzők: Simon 3, Vilics 2, Törő, Petrovics, Szatmáry, ill. Pál, Tóth J.

A mérkőzésnek a megyei II. osztály déli csoportját bronzéremmel záró Körmend futott neki esélyesként. A Tanakajd elfogyott a szezon végére, ezúttal is hat játékosát nélkülözte. Ennek megfelelően alakult a játék képe. A Tanakajd becsülettel tette a dolgát, de a Körmend futballozott pontosabban, szervezettebben, hatékonyabban. A szünetben így már 4-0-ra vezetett – teljesen megérdemelten. Fordulás után sem változott a játék képe, a Körmend diktálta a tempót, sorra alakította ki a helyzeteket – és rúgta a gólokat. Igaz, a Tanakajd is szerzett két találatot. Végül könnyedén, 8-2-re nyert a Körmend.

Kutasi Tibor: – Ez a mérkőzés megkoronázta a szezonunkat! Bronzérmet szereztünk a bajnokságban és a kupában, valamint feljutottunk a Magyar Kupa országos főtáblájára. Természetesen elégedett vagyok! A mai meccsen nagyon kijött a lépés – ilyen arányban is megérdemelten nyertünk. Jár a gratuláció a srácoknak!

Kölkedi Bálint: – Sajnos a szezon végére nagyon elfogytunk – ma is komoly létszámgondokkal küszködtünk. Éppen ezért köszönöm a fiúk kitartását, hozzáállását az elmúlt hetekben, hiszen a nehézségeink ellenére is becsülettel befejeztük a szezont. Az eredményeinkkel – főleg a problémáink tükrében – nem lehetek elégedetlen: negyedik helyen zártuk a szezont, bejutottunk a négy közé a megyei kupában, feljutottunk a kupa országos főtáblájára, az ifistáink pedig megnyerték a bajnokságot. Az utolsó heteket arra használtam – ahogyan mai, számunkra tét nélküli meccset is –, hogy a fiataloknak lehetőséget adjak. Sokakban van fantázia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában