Selejtezők

2021.07.20. 07:00

Snapszer: párosok ültek asztalhoz – közeleg a vb

A páros Magyar Kupával folytatódott az idei snapszerszezon. Közeleg a kőszegi rendezésű snapszer világbajnokság, gőzerővel zajlanak a selejtezők, alakul a 32 fős mezőny.

Tóth Gábor

Fotó: VN/MSSZ

Hagyományosan Magyarnádalja adott otthont az idei páros Magyar Kupának – a Magyar Snapszer Szövetség harmadik alkalommal írta ki az évente egyszer esedékes, speciális kártyatudást igénylő versenyt. Alkalmi párosok és összeszokott kettősök ültek asztalhoz. Összesen 15 páros próbált szerencsét, zömében Vas és Győr-Moson-Sopron megyéből érkeztek kártyások. A svájci rendszerben, ötfordulós lebonyolítással, 66 pontig tartó játszmákkal kiírt torna „viszonylag gyorsan”, bő hét óra alatt lezajlott. A mezőny kiegyensúlyozottságát jelzi, hogy egyetlen páros sem maradt veretlen – alaposan számolgatniuk kellett a versenybíráknak. Végletekig kiélezett, színvonalas tornát produkáltak a résztvevők. Végül a csákánydoroszlói Sütő Ferenc–Bedőcs Balázs rutinos duója nyerte a 2021-es páros snapszer Magyar Kupát. Másodikként a kőszegi Bokor László–Szavas Dénes kettős végzett. A bronzérmet pedig a szombathelyi Márkus László–Bognár Szabolcs duó érdemelte ki.

Sütő Ferenc egyébként kiváló formában van, a Balaton Kupát is megnyerte Balatongyörökön, sőt Szlovéniában is letette a névjegyét.

Közben gőzerővel zajlanak a világbajnoki selejtezőtornák – a Magyar Snapszer Szövetség által rendezett vb július 25-én kezdődik, az erőpróbának Kőszeg, a Hotel Írottkő ad otthont. Legutóbb Ausztriában rendeztek online selejtezőtornát, 350 (!) résztvevővel. Még egy élő selejtező lesz, a vb-t megelőző napon, július 24-én Kőszegen. Már csupán hét hely kiadó a vb 32 fős mezőnyéből. Mint azt Táncsics Pétertől, a kőszegi székhellyel működő Magyar Snapszer Szövetség vezetőjétől megtudtuk, több ismert vasi kártyás már kvalifikálta magát a vb-re – közülük jó néhányan komoly reményekkel ülhetnek majd asztalhoz.

Kiemelt képünkön: Balról Balogh János, Szarvas Dénes, Bokor László, Bedőcs Balázs, Sütő Ferenc, Márkus László, Bogdán Szabolcs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában