Frissen Vasból

2021.07.08. 20:40

Varga Donát Eb-döntős

A férfi kalapácsvetők selejtezőjéből a pénteki döntőbe jutott Varga Donát, a Szombathelyi Dobó SE kalapácsvetője az észtországi U23-as atlétikai Európa-bajnokságon.

Horváth Erika

Dobo Se téli dobóbajnokság, 20210116, Szombathely, ut, Vas Népe / Unger Tamás Varga Donát

Fotó: Unger Tamás

Csütörtökön megkezdődött az U23-as Eb, az első versenynapon a férfi és női kalapácsvetők is dobókörbe léptek. Először a férfiak; a 19 résztvevő két csoportban tudta le a három sorozatból álló selejtezőt. Az A jelűben szerepelt Varga Donát, aki ugyan nem érte el a biztos döntőt jelentő 71 méteres szintet – ez már egyéni csúcs lett volna számára -, de meg tudott kapaszkodni az élmezőnyben. Első dobása érvénytelen volt, majd 66,85 méterre szállt el a kezéből a kalapács. Végül 67,44 méterre, amellyel a csoport negyedik helyén zárt. A B csoportban a VEDAC-os Czeller Gábor 67,85-os eredménnyel szintén biztosította a helyét a pénteki – magyar idő szerint 16.45-kor kezdődő – 12-es döntőben. Nem sikerült ez a Dobó SE másik válogatottjának, Doma Benedeknek. Elsőre 64,33 méterig jutott, a következő kísérlete érvénytelen lett, a harmadikra elért 65,19 méter a csoportban a hatodik, az egész mezőnyben a 13. helyet jelentette. Negyvennyolc centivel dobott kevesebbet, mint a 12.-ként döntőbe jutó versenyző. Nem sokon múlott.

A nők 21 fős mezőnyében a szintén – Németh László és Németh Zsolt tanítvány – Dobó SE-s Németh Zsanett volt a magyar induló. A B csoportban dobott, és egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy 60 méternél kisebb eredménnyel nem lesz esély a döntőre. De ezen a napon nem sikerült túldobnia. Elsőre dobta legjobbját, az 59,49-ot, majd 57,54-ot, végül 58,92-ot. Németh Zsanett csoportjában kilencedik, összesítésben a 16. lett – lemaradt a szombati döntőről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában