labdarúgás

2021.08.25. 20:00

A Haladás kemény kötésű szerb-magyar védője bejátssza a bal oldalt

A Haladás NB II.-es labdarúgócsapatának szerb-magyar védője, Bosnjak Predrag remek formában futballozik, elöl és hátul is kiemelkedő teljesítményt nyújt.

Pum András

A Szombathelyi Haladás egyszeres válogatott védője, Bosnjak Predrag egyik kulcsembere a vasiaknak. A 35 éves futballistától rengeteg labda érkezik a bal oldalról, legutóbb, a III. kerületi TVE (0-0) ellen például beadása után Horváth Rajmund és Doktorics Áron is gólt szerezhetett volna. De hátul is megállja a helyét, a Haladás kapta öt fordulót követően a legkevesebb gólt, mindössze kétszer rezdült meg Rózsa Dániel hálója, abból is az egyik tizenegyes volt. Azaz öt meccs alatt mindössze egy akciógólt – azt is szöglet után – kaptak a zöld-fehérek.

– Összességében jól rajtoltunk, de hullajtottunk el fájó pontokat, a Győr ellen már zsebünkben volt a győzelem, amikor az ETO kiegyenlített – mondta Bosnjak. – De a legutóbbi, III. kerületi TVE elleni találkozó is nekünk állt, nyerhettünk volna, ám az utolsó harmadban rossz döntéseket hoztunk, döntetlen lett a vége. A Nyíregyháza ugyan masszív csapat volt, de ellene is adódott két-három nagy lehetőségünk, ha azok közül egyet kihasználunk, szintén mienk a három pont. A legjobban a nyitányon, Pécsett futballoztunk, ugyan nagyon nehéz mérkőzésen, de nyertünk. És persze elégedettek lehetünk a Békéscsaba elleni 3-1-gyel is, ugyanakkor a kapott gólunk előtt nem figyeltünk, ez tanulság a jövőre nézve.

Valóban elmondhatjuk, hogy jól működik a védekezésünk, de ez nem meglepetés, az edzéseken ugyanis rengeteget gyakorolunk. Sokszor külön a védekezést, külön a támadást vesszük át. Németh Szabolcs alapos ember, ha vannak apró hibák, azokat azonnal megpróbáljuk kijavítani. Fontos a megfelelő koncentráció is. Természetesen ha egy együttes védekezik, akkor nemcsak a védők védekeznek, hanem csapatvédekezésről beszélhetünk, ami már elöl, a csatároknál kezdődik. Más kérdés, hogy mi védők hátulról jobban átlátjuk a pályát, tudunk szólni az előttünk lévőknek, ki, hová helyezkedjen, kire-mire figyeljen – ilyenkor hamarabb lereagáljuk a játékhelyzeteket.

Bosnjakot kemény fából faragták. Múlt szerdán a Békéscsaba ellen és vasárnap a III. kerületi TVE elleni mérkőzésen is kapott egyet, de még mindig talpon van. – A Csaba elleni meccs első félidejének végén szabadrúgáshoz jutottunk, csapattársam lövése éppen fejen, az arcom jobb oldalán talált el – folytatta a védő. – A lövéstől el is estem, de aztán csak talpra álltam. A szünetben az öltözőben az orvos megvizsgált, egy kicsit szédültem ugyan a lövéstől, de nem volt gond, jeleztem, hogy tudom folytatni a játékot. Aztán a második félidő elején éreztem, hogy még sincs minden rendben, a jobb szememmel nem láttam rendesen és hányingerem is lett. Természetesen azonnal cserét kértem. Az utána következő két napot gyakorlatilag végigaludtam és ez a gyógymód használt is, mert péntekre már rendbe jöttem. A pénteki edzésen még óvatosan mozogtam, szombaton viszont már teljes intenzitással tréningezhettem.

A vasárnapi meccs második félidejében viszont a bokám felett, az Achillesemnél találtak el, de az ápolás után folytatni tudtam a játékot. Meccs közben annyira felpörög az ember, hogy nem érzi a fájdalmat, ám ahogy a lefújás után csökkent az adrenalinszintem, éreztem, hogy zsibbad a lábam. Igazán rossz hétfő reggelre lett a helyzet, most is fáj térd alatt a bal lábam, de nem olyan vészes, biztos vagyok abban, hogy rendbe jövök és vasárnap futballozhatok Szeged ellen.

– Ami a meccset illeti, ez sem lesz könnyű mérkőzés, sőt, fontos, hogy a saját játékunkat játsszuk, türelmesnek kell lennünk. Persze a Szegedre is figyelnünk kell, ahogy eddig is, a szakmai stáb alaposan felkészít majd aktuális ellenfelünkből. Lesznek majd helyzeteink, és ha ezek közül egyet-kettőt berúgunk, hátul pedig ismét lehozzuk a mecscset nullára, akkor mienk a három pont. Az erőnléttel biztosan nem lesz gond, jó kondiban vagyunk és hiszem, hogy ez eredményességgel is párosul – zárta Bosnjak.

A vasiak vasárnap 19 órakor a Szeged Csanád-Grosics Akadémia együttesét fogadják a Haladás Sportkomplexumban. A mérkőzésre a Haladás Ajándékboltban (hétköznap: 10.00–17.00-ig, szombaton: 9.00–12.00-ig) elővételben már kaphatóak belépők. Jegyvásárláshoz – 18 éven felülieknek – védettségi igazolványra és személy igazolványra van szükség. Egy szurkoló több jegyet is vehet, ebben az esetben szurkolótársai védettségi igazolványát és személyi igazolványát be kell mutatnia az üzletben – a boltban lefotózott dokumentumokat is elfogadnak. Tizennyolc év alattiak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatnak ki a meccsre. A meccs után a válogatott világbajnoki selejtezői miatt kéthetes bajnoki szünet következik.

Kiemelt képen: Az egyszeres magyar válogatott Bosnjak Predrag lendületesen, jól futballozik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában