ultratávú futóverseny

2021.08.27. 07:00

Gyorsak és eredményesek voltak a vasi futók

Nagy feladatra, a Korinthosz ultrafutóverseny 160 kilométeres távjának leküzdésére vállalkozott négy Vas megyei sportember.

Horváth Erika

Fotó: VN/Szombathelyi Futóklub

Nyolcadszor rendezték meg a Korinthosz ultratávú futóversenyt a Szekszárd–Baja–Szekszárd útvonalon, amellyel a szervezők a legnagyobb görög klasszikus ultratávú futóverseny, a Spartathlon és annak teljesítői előtt kívánnak tisztelegni, illetve őrizni és ápolni a híres erőpróba szellemiségét. A Korinthosz leghosszabb, egészen pontosan 161,5 kilométeres távjának leküzdése nagy kihívás – viszonyításképpen: mintha 114-szer kellene körbefutni a szombathelyi Csónakázó-tavat. További nehézséget jelent, hogy 23 órás szintidőt is kitűztek.

Idén 99-en rajtoltak el Szekszárdról 11 órakor. A város szőlőhegye felé vették az irányt, majd a Duna-töltésen, országúton, illetve földúton jutottak el az esti órákban Bajáig. Ott fordultak vissza, tehát éjszaka is futottak. Végül 61-en értek célba szintidőn belül. A mezőny tagja volt négy Vas megyei sportember is. A legkorábban közülük a kőszegi Gurisatti Gábor (Szombathelyi Futóklub) ért vissza Szekszárdra, 18:51.33 óra alatt tette meg a teljes távot, ez abszolútban a 16., a 45–49 évesek kategóriájában a harmadik helyet jelentette.

A szombathelyi Horváth Péter (Szombathelyi Futóklub) 20:44.35 óra alatt ért célba, ezzel az 50–54 éveseknél az ötödik legjobb volt. Ugyanebben a korosztályban szerepelt a celldömölki D. Horváth Krisztián (Csécsei Team), aki ugyancsak szintidőn belül teljesített (22:31.48). A szintén celldömölki Poór Péter (Lubics Szilvi Team) 91 km megtétele után feladni kényszerült a versenyt.

Kiemelt képen: Hárman a négy vasi indulóból (balról): D. Horváth Krisztián, Poór Péter, Horváth Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában