hatalmas futsal siker

2021.08.25. 18:59

Mindhárom mérkőzését megnyerve jutott BL-főtáblára a Haladás VSE

Harmadik mérkőzését is megnyerte a futsal Bajnokok Ligája albániai selejtezőkörében a magyar bajnok Haladás VSE, így biztosan jutott fel a főtáblára, a legjobb 32 közé.

Tóth Gábor

Fotó: VN/HVSE

A Haladás VSE NB I.-es futsalcsapata a tavalyi szezon végén megnyerte története első bajnoki címét. A napokban pedig fennállása során először kilépett a nemzetközi porondra, a Bajnokok Ligája albániai selejtezőkörben szerepelt. A zöld-fehér csapat múlt héten, pénteken utazott ki Tiranába – hogy megkezdje az erőltetett menetet. Szombaton a norvég Utleira gárdáját verte magabiztosan, 5-1-re (szombathelyi gólszerzők: Henrique 2, Sipos, Dróth, Gerencsér), majd vasárnap a luxemburgi, amúgy brazil és portugál futballistákat felvonultató Differdange alakulatát gyűrte le nagy csatában 4-3-ra (szombathelyi gólszerzők: Dróth 2, Vas, Dávid). Hétfőn szusszantak egyet a vasi játékosok, majd kedden késő este megvívták utolsó csoportmeccsüket, a házigazda Tirana volt az ellenfél.

FK Tirana (albán)–Haladás VSE 2-3 (1-2). Tirana, 300 néző, futsal Bajnokok Ligája-selejtező, vezette: Mccabe (skót), Vella (máltai), Al Hamola (izraeli), Subashi (albán).

HVSE: Alasztics – Baptista, Dávid, Rezala, Vas. Csere: Gyimesi, Homlok (kapusok), Kovács M., Nagy K., Dróth, Gerencsér, Henrique. Edző: Calvo Rodriguez Juan Ramon.

Gólszerzők: Mejzini (16.), Alaj (39.), ill. Henrique (6.), Nagy K. (10.), Dróth (36.).

A magyar bajnok remekül kezdett, a 10. percben már 2-0-ra vezetett. A folytatásban az agresszívan játszó hazaiak kerültek enyhe fölénybe, a 16. percben szépítettek. Nem sokkal később Dróth Zoltán állíthatta volna vissza a kétgólos különbséget, ám elhibázta a büntetőt – a szünet előtt 50 másodperccel. A fordulás után sokáig nem változott az eredmény, a Haladás szervezetten, okosan futsalozott, nem hagyta kibontakozni ellenfelét. Sőt, a 36. percben Dróth javította korábbi hibáját és 3-1-re módosította az állást. A kétségbeesetten rohamozó házigazda erejéből már csupán szépítésre futotta a közvetlen hajrában. A HVSE csoportgyőztesként került a BL főtáblájára, – az online sorsolását hétfőn Nyonban tartják. A főtábla küzdelmeit október 26–31. között rendezik.

A C csoport végeredménye: 1. Haladás VSE (12-6) 9 pont, 2. FC Differdange 03 (910) 3, 3. FK Tirana (8-9) 3, 4. Utleira Idrettslag (7-11) 3.

– Nem titkoltan azzal a céllal vágtunk neki a selejtezőkörnek, hogy továbbjussunk a csoportból – jelezte Pálmay Tamás szakágvezető. – Örülünk, hogy sikerült a továbbjutás, ráadásul imponáló teljesítménnyel, hibátlan mérleggel, három győzelemmel. Együtt van a csapat, erős a keret. A húzóemberek főszerepet vállalnak, a fiatalok is kiveszik a részüket a munkából – mindenki tudja és teszi a dolgát. Ráadásul fegyelmezett, taktikailag is érett csapat benyomását keltettük. Ez az albán túra jó volt tapasztalatszerzésnek, letettük a névjegyünket a nemzetközi porondon – sok gratulációt kaptunk az elmúlt napokban.

Kiemelt képen: Nagy az öröm – parádésan teljesített Albániában a Haladás futsalcsapata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában