Vízilabda

2021.09.22. 18:22

A dobogó a cél a szombathelyi pólósoknál

Az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) új edzővel és kissé átalakult kerettel vág a 2021/22-es szezonnak. A szombaton kezdődő bajnokságban a dobogó a cél.

Pum András

Szőke Szabolcs a rutinosabb játékosok közé tartozik, egyik vezére lehet az AVUS-nak

Fotó: Cseh Gábor

Két és fél OB I.-ben eltöltött év után tavaly májusban lépett vissza az első osztályú szerepléstől az AVUS. Így a legutóbbi bajnokságot már az OB I/B-kezdte a vasi csapat, amely végül a második helyen végzett. A bajnokság befejezését követően edzőt váltott a klub, Gortva Zoltán helyett Zoufal Norbert vette át a csapat irányítását. Ami a vasiak játékoskeretét illeti, távozott a házi gólkirály, az elmúlt OB I/B-s bajnokság legjobb játékosa, Ekler Zsombor, a kapus Horváth Alex Hollandiába szerződött, és máshol folytatja pályafutását Csányi Erik. Az érkezési oldalon egy nevet találunk: a több száz OB I.-es mérkőzést a háta mögött tudó Csaba Márton Pécsett vízilabdázott.

Szőke Szabolcs a rutinosabb játékosok közé tartozik, egyik vezére lehet az AVUS-nak

Mivel a nyáron mindent az utánpótláscsapataink felsőházi kvalifikációjának rendeltünk alá, nem mozdultunk ki Szombathelyről, végig itthon készültünk – mondta Zoufal Norbert, az AVUS edzője. – Nem játszottunk edzőmeccset, nem vettünk részt tornán sem. Szerencsére az elmúlt hétvégén fiataljaink felsőházi kvalifikációja sikerült. Ami a felnőtteket illeti, az eltervezett munkát elvégeztük, viszont egy sajnálatos sérülés árnyékolta be a felkészülést, Makrai Kornél keresztszalag-szakadást szenvedett, fiatal játékosunk hosszabb időre kiesett. Rajta kívül mindenki egészséges, valamennyi játékos rendesen végigdolgozta a felkészülést, jó erőben vannak a srácok. Az más kérdés, hogy mivel nem volt edzőmeccsünk, élesben nem láttam játszani a csapatot.

Alapvető, hogy stabilan védekezzünk, ebből pedig olyan támadásokat vezessünk, amit góllal tudunk befejezni. De talán ennél is fontosabb lehet, hogy a játékosok maximálisan tartsák be a taktikát, azt, amit elterveztünk. Nem akarok egyénieskedést látni, tudni akarom, hogy mi miért történik a vízben. Az esélyek? Célkitűzésünk a dobogó, ebben a feljutás is benne van. Tavaly óta megerősödtek az együttesek, sok csapatban szerepelnek majd kettős igazolású játékosok. Számunkra a legnagyobb feladat Ekler Zsombor pótlása lesz. Úgy vélem, a dobogós helyekért a Nagykanizsával, a KSI-vel és az YBL együttesével csatázunk, de a Fehérvár kemény ellenfél és Cegléden sem lesz egyszerű nyerni. El kell telnie két-három fordulónak, mire kiderül, melyik csapat mire lehet képes. A szombati rajton Hódmezővásárhelyen játszunk, nem számít, hogy aznap utazunk, az sem, hogy mennyit buszozunk, csak a győzelem az elfogadható. Szeretnénk jól rajtolni!

Az AVUS kerete. Kovács Barnabás, Antoni Zsolt – kapusok. Szőke Szabolcs, Hajmási András, Németh Levente, Landherr Csongor, Sági Benjamin, Makrai Kornél, Csaba Márton, Kurucz Barnabás, Baranyai Ákos – mezőnyjátékosok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában