Frissen Vasból

2021.09.17. 13:37

Brandon Garrett a Körmend új légiósa

Új légióst szerződtetett az Egis Körmend kosárcsapata a sérült Wesley Gordon helyére. Brandon Garrett szerződése első körben 1+1 hónapra szól.

Tóth Judit

Fotó: BC Boncourt

Az Egis Körmend centere, Wesley Gordon a múlt heti Göcsej Kupán ujjsérülést szenvedett, ami miatt kedden meg kellett műteni. Az amerikai légiós ujja a következő három hétben mindenképpen rögzítve lesz, ezt követően pedig nagyjából újabb három hét rehabilitáció vár rá.

A szakmai stáb úgy döntött, hogy erre az időre a csapat megpróbálja megoldani a sérült játékos pótlását. A választás Brandon Garrettre esett, aki az előző szezonban a svájci első osztályban szerepelt, de korábban játszott Portugáliában és a spanyol második osztályban is. A 206 centis amerikai centerrel első körben 1+1 hónapos szerződést írt alá a körmendi klub.

Antonis Constantinides vezetőedző így nyilatkozott az új játékosról.

Wesley szerencsétlen sérülése után fontos volt a csapat érdekében meghozni azt a döntést, hogy a felépüléséig egy új játékossal bővítsük a keretünket. Ehhez igyekeztünk olyan játékost találni, aki mind a posztján, mind pedig játékfelfogásban hasonló minőséget képvisel és megfelelő tapasztalattal is rendelkezik. Az első két mérkőzés biztosan nehéz lesz, ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy Brandon Garrett a segítségünkre lesz, hiszen európai múlttal rendelkező játékosról van szó. A svájci bajnokságban, a Bajnokok ligájában és a FIBA Europe Cup-ban is csapata erősségének számított, kiváltképp fizikai adottságainak köszönhetően, ezért reméljük, hogy megfelelően tudja pótolni Wesley-t.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában