Eredmények

2021.09.22. 18:26

Büki győzelem a nyitófordulóban – Elrajtolt az NB II.-es kézilabdaszezon

Elrajtolt az NB II.-es női kézilabda-bajnokság. A nyitófordulóban kikapott a Celldömölk és a Sárvár, a Bük megyei rangadót nyert.

Tóth Gábor

A Sárvári Kinizsi játékosa, Jenőfi Katalin 8 góllal kezdte a szezont. Csapata viszont kikapott Veszprémben

Fotó: Unger Tamás

Veszprém Pannon SE–Sárvárfürdő Kinizsi 27-22 (15-11). Veszprém, 50 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Koltai D., Poller Z.

Sárvár: Varga – Vajda 1, Jenőfi 8/5, Barcza 3, Soós 1, Cser 3, Szemes 1. Csere: Jurik (kapus), Bognár 2, Horváth I, Nyári 1, Gerencsér 2, Vigano, Szekeres, Horváth D., Dávid. Edző: Pupp Adél.

Feszült hangulatban, kapkodóan kezdődött a mérkőzés, mindkét csapat sok technikai hibát vétett. Ennek megfelelően az első 10 percben fej fej mellett haladt a két gárda. Ezt követően viszont a hazaiak, kihasználva fizikai fölényüket, rendre betaláltak, míg a másik oldalon a korábban a Kinizsiben védő Bokor lehúzta a redőnyt.

A Sárvári Kinizsi játékosa, Jenőfi Katalin 8 góllal kezdte a szezont. Csapata viszont kikapott Veszprémben
Fotó: Unger Tamás

A sárváriak rengeteg ziccert hagytak ki, így a félidőre négygólos veszprémi előnnyel vonultak a csapatok. A második játékrészben nagy iramú, hajtós meccset láthatott a közönség – továbbra is rengeteg sárvári helyzet maradt ki, Bokor pedig továbbra is nagy formában védett. A Sárvár így idegenbeli vereséggel kezdte a szezont a jó erőkből álló egyetemi csapat ellen.

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia–Büki TK 29-30 (17-19). Szombathely, egyetemi csarnok, 50 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Gácsig, Szecsődi.

SZKKA: Németh Janka, Christe (kapusok), Bíró 4, Káli, Török, Ihász, Németh Júlia, Gombás 1, Marton, Kadlicsek 6/3, Szmolek 5, Pál 2, Lékai 2, Forgács 7/1, Mersich 2. Edző: Skoda Bence.

Bük: Büki, Szalai N., Szűcs (kapusok), Gősi 6, Kelemen 1, Marton 1, Megyeri 1, Tar-Pukler 6, Szabó 9/2, Szabó N., Szabó R., Szekér, Tóth V. 6, Tamási. Edző: Baranyai Enikő.

Kiélezett, hajtós meccset vívtak a felek. A találkozó nagy részében a bükiek vezettek, a második félidő közepén jelentősebb előnyre is szert tettek (42. perc: 20-26). A fiatal szombathelyi csapat viszont nem adta fel, nagy küzdelemben szorossá tette a hajrát (58. perc: 29-30), de a Bük végül kicsikarta a győzelmet.

Skoda Bence: – Védekezésben sokat hibázva, támadásban kapkodva játszottunk. A mérkőzés utolsó pillanatáig nagyon küzdöttünk a pontszerzésért – de a hajrában több kétes játékvezetői ítélet is hátráltatott minket. Nem érdemeltük meg, hogy pont nélkül maradjunk.

Baranyai Enikő: – Egy igazán jó mérkőzést játszottunk, egy igazán jó ellenfél ellen. Végig kézben tartottuk a meccset, annak ellenére is, hogy az utolsó percekben akadtak hibáink és saját magunknak tettük szorossá a végjátékot.

Celldömölki VSE–KK Ajka 22-23 (9-9). Celldömölk, 50 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Finta D., Varga F.

CVSE: Tömő A. – Kazári 3, Szomorkovits L. 3, Szuhogyi 2, Szecsődi 7/3, Bagics 1, Győrffy 6. Csere: Balogh V., Geiger, Németh E., Marton, Győrvári, Barabás, Pup, Gyurák. Edző: Salamonné Csótár Adrienn.

A mérkőzés a Celldömölk gyors góljaival kezdődött. Az előző évhez képest megerősödött ajkaiak viszont fordítottak, a 10. percre megléptek három góllal (3-6). A CVSE felzárkózott, a 25. percben sikerült átvennie a vezetést, megtartani azonban nem tudta előnyét – mert a kiharcolt büntetőket nem sikerült értékesíteni. Az egálról kezdődő második játékrészben is folytatódott a küzdelem, a vendégek agresszív védekezését a játékvezetés nem büntette következetesen. A hajrában a Cellnek lehetősége lett volna fordítani, de két ziccert is hibázott fontos pillanatban, így a vendégek szerezték meg a győzelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában