kosárlabda

2021.09.12. 11:38

Második lett a Körmend a Göcsej Kupán

JAS-FBG 52. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupát a házigazda Zalakerámia ZTE KK nyerte, az Egis Körmend kosárcsapata második lett, a Sopron KC a harmadik helyen zárt. A vasi piros-feketék két különdíjat hoztak el a felkészülési tornáról, az egyiket az amerikai légiós, Kamau Stokes, a másikat a 22 éves Durázi Krisztofer kapta.

Tóth Judit

Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A nagy múltú Göcsej Kupa idei nyitónapján a Sopron és a Zalaegerszeg mérkőzött meg egymással. Végül – szoros csata után – a zalai egység örülhetett (75-73). A Sopron a második játéknapon sem pihenhetett, akkor vasi riválisával, az Egis Körmend csapatával találkozott. Antonis Constantinides tanítványai már a mérkőzés első két negyedében magabiztos előnyt harcoltak ki, így a szünetre tizenhat pontos vezetéssel mehettek. A második felvonásban sikerült ugyan faragnia a hátrányból a soproni együttesnek, de meglepetés nem lett, tíz ponttal nyertek a vasi piros-feketék (79-69).

Egis Körmend-Sorpon KC 79-69 ( 25-15, 22-16, 19-22, 13-16)

Körmend: Stokes 18/12, Takács 13, White 10, Ferencz 2, Gordon 2 Csere: Kenéz-, Durázi 6, Savic 14/6, Kiss-, Krivacevic 12, Balogh 2

Sopron: Collins 9/6, Sitku 2, Supola 4, Borisov 6, Montgomery 15 Csere: Csendes-, Schöll –, Werner 4, Halász –, Takács 12/12, Ford 17/9

Szombaton a két ősi rivális, a Körmend és a Zalaegerszeg csapott össze. Vasi részről két hiányzó volt, Wesley Gordon a Sopron elleni találkozón szenvedett ujjsérülést, Mócsán Bálint pedig korábbi térdproblémájából adódóan nem lépett még pályára. Zalai oldalon viszont ott volt a keretben a napokban szerződtetett amerikai center, Chris Harris. A találkozó első percétől a ZTE volt határozottabb és kezdeményezőbb. Ez az első negyed végén csak néhány pontos vezetésben mutatkozott meg, a félidőre viszont már tizenöt pontos előnye volt a házigazdának.

A második felvonás elején pontatlanabbul játszott Teo Cizmic csapata, kezdett zárkózni a Körmend. A legvégéig küzdöttek Ferencz Csabáék – akiket szép számú szurkoló kísért el a felkészülési tornára -, de a nagy buzdítás ellenére sem sikerült a bravúr. A 37. percre négy pontig felzárkóztak ugyan a vasiak, de az exkörmendi Németh Ákos elsüllyesztett egy távolit, így fogyott a reménye a piros-fekete csapatnak. A ZTE az első félidőben alapozta meg végső győzelmét, s bár hősiesen és kitartóan játszott, hajtott a Körmend, nem tudta megfordítani a találkozót.

Zalakerámia-ZTE KK – Egis Körmend 81-75 (20-16, 24-13, 20-25, 17-21 )

Zalaegerszeg: Wilson 12/6, Bonifert, Heron 8, Csuti 5/3, Barnett 9. Csere: Horti 11/3, Simó 11/9, Németh Á. 7/3, Guyton 11/3, Harris 7.

Körmend: Stokes 21/9, Takács 6, White 4, Krivacsevics 5, Savic 11/6. Csere: Balogh 2, Ferencz Cs. 6/6, Durázi 16, Kenéz 2, Kiss.

Kipontozódott: Durázi (40.)

A Körmend elleni győzelem tornasikert is ért a Zalaegerszegnek, a hazai csapat két nyert mérkőzéssel hódította el az 52. Göcsej Kupát. A győztesnek járó serleget Révész Ádám, a ZTE KK csapatkapitánya vette át. A második helyen a Körmend, a harmadikon a Sopron végzett.

Három különdíjat is kiosztottak, ebből kettőt az Egis Körmend zsebelt be. A Recska László díjat a vasiak külföldi irányítója, Kamau Stokes kapta, a Polster Péter díjat Durázi Krisztofer, a Dr. Szalay Dénes díjat pedig a zalaegerszegi Simó Bence.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában