NB II.-es bajnokság

2021.10.14. 07:00

Győztek a vasi kosarasok

Az NB II.-es férfikosárlabda-bajnokság második fordulójában mindkét vasi csapat győzött.

Sütő Dániel

Szoese-Oese, 20211008, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

SZoESE–MVM OSE Lions II. 78-52 (20-19, 22-11, 19-12, 17-10). Szombathely, Egyetemi Sportcsarnok, NB II.-es kosárlabda-mérkőzés, vezette: Hernicz.

SZoESE: KISS M. 15/3, Gundinger S. 4, MÉSZÁROS M. 18/6, Vicze K. 12/3, OROSZI V. 11/3. Csere: Frisnyák D. 2, Sinkovits D. 5/3, Gombkötő D. 4, Monek M. 5/3. Edző: Kéri Péter.

Az első fordulóban megismétlődött a tavalyi csoportdöntő. A tartalékos SZoESE egy végig kiélezett meccsen szenvedett egypontos vereséget. A legutóbbi játéknapon az OSE második számú csapata látogatott Szombathelyre. Az oroszlányiak kerete jelentősen átalakult a nyáron, és sokat erősödtek, a bajnokság egyik esélyesének tartják. Bár ismét több hiányzót is nélkülöznie kellett a SZoESE trénerének, Kéri Péternek, ennek ellenére az első perctől jól kontrollálta a mérkőzést a hazai alakulat. A védekezés a második negyedtől állt igazán össze. Ezt követően lépésről lépésre alakította ki a csapat az egyre megnyugtatóbb előnyt, és végül a vártnál nagyobb arányú győzelmet aratott.

Soproni Tigrisek–CVSE Vulkán Fürdő 62-64 (17-16, 18-16, 9-14, 18-18). Sopron, Belvárosi Sportcsarnok, NB II.-es kosárlabda-mérkőzés, vezette: Kovács.

CVSE: Kovács B. –, Bíró 3/3, Szabó 22/3, Orbán 14, Grebenár 17. Csere: Rozmán 2, Horváth 4, Kulman 2, Gaál, Juranits. Edző: Grebenár Péter

A MOGAAC elleni nyitófordulóbeli 11 pontos győzelmét követően bizakodva várhatta a celli csapat a soproni összecsapást. A Tigrisek kereken 60 ponttal maradtak alul az OSE II. ellen idegenben, ettől függetlenül kemény ellenfél várt a CVSE-re. A mérkőzés során egyik csapat sem tudott meglépni a másiktól, fizikális játékra kényszerítette a Sopron a vasiakat. A végén azonban a celliek tudtak higgadtak maradni, és két ponttal diadalmaskodtak. A Celldömölki VSE története első soproni sikerét könyvelhette el.

Kiemelt képünkön: Kiss Mihály (labdával) a SZoESE egyik legjobbja volt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában