Eredmények

2021.11.18. 21:11

Érmekkel tértek haza a vasi kick-boxosok

A napokban ért véget a Montenegróban rendezett WAKO kick-box utánpótlás Európa-bajnokság, ahonnét a vasi sportolók egy ezüst- és négy bronzéremmel tértek haza.

Sütő Dániel

Ecker Dávid és Ersing András

Fotó: Controll SE

Harminckilenc ország sportolója összesen 1128 nevezést adott le a Budvában tartott utánpótlás kick-box Európa-bajnokságra. A Controll SE kick-boxosai közül Németh Kristóf kadet II. korosztályban, -57 kilogrammban indult, mindkét szabályrendszerben versenyzett. Light-contactban kilencedik, míg kick-lightban hetedik lett. Edzője, Dancsó Zoltán szerint Kristóf technikailag nagyon ügyes, viszont fizikálisan és mentálisan is még erősödnie kell ebben a súlycsoportban. Trénere abban bízik, hogy jövőre már érmes pozíciókban végez tanítványa.

Ersing András kadet II. korosztályban, +69 kilogrammban mérettette meg magát: light-contactban harmadik, kick-lightban pedig második helyezést ért el.

Ecker Dávid és Ersing András
Fotó: Controll SE

– Andrisnak light-contactban a döntőbe jutásért egy nagyon kemény orosz versenyzővel kellett megmérkőznie, akivel szemben alulmaradt – fogalmazott Dancsó Zoltán, a Controll SE edzője. – Rá is ugyanaz érvényes, mint Kristófra, azaz erősödnie kell még minden fronton. Kick-lightban több mérkőzést is sikerült nyernie, a döntőben azonban megállította a jókötésű lengyel fiú.

Ha egy picit fizikálisan keményebb, meg tudta volna verni, mivel a lengyel technikailag elmaradt Andris szintjétől, de fizikálisan fel tudta őrölni.

Prikler Márk junior 74 kilogrammban ugyancsak mindkét szabályrendszerben indult, amelyek közül light-contactban nyolcadik, kick-lightban pedig tizedik helyen zárt. Dancsó Zoltán úgy látta, Márknak még be kell illeszkednie az élmezőnybe. Technikailag ugyan megvan az a tudása, ami ide szükséges, ehhez viszont még fel kell pörögnie.

Ecker Dávid a junior -84 kilogrammosok mezőnyében mindkét szabályrendszerben bronzérmesként végzett.

– Róla azt kell tudni, hogy nagyon szorgalmas fiú, aki a döntőkbe jutásért vívott harcban fizikálisan erősebb versenyzőkkel szemben maradt alul. Ezzel együtt Dávid esetében ideális végeredmény született – összegzett a tréner.

Polgár Dávid edzőjével, Mayer Gáborral
Fotó: VN/Agrobio

A szintén szombathelyi Agrobio Classic Kick-Box és Box Club színeit Polgár Dávid képviselte edzőjével, Mayer Gáborral. Dávid az utóbbi négy hónap kemény, megfeszített munkájának köszönhetően kivívta a jogot, hogy szerepelhessen az utánpótlás-korosztály kick-box magyar válogatottjában. A remek felkészülést sikert koronázta: az Agrobio versenyzője a juniorok 84 kilogrammos mezőnyében light-contactban ötödik lett, míg kick-lightban a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A körmendi Castrum Sec-­Dinamica SE fiatal tehetsége, a válogatott Horváth Szabolcs is mindkét szabályrendszerben képviselte hazánkat. Kadet II. korcsoportban, -42 kilogrammban versenyzett, light-contactban ötödik, kick-lightban pedig a nyolcadik helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában