Kézilabda

2021.12.07. 18:54

Újabb büki siker, döntetlenre mentette meccsét az SZKKA

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság 11. fordulójában Celldömölkön győzött a Bük, hazai pályán kapott ki a Sárvár, és egy pontot sikerült otthon tartania az SZKKA U22-nek. A férfiaknál vereséget szenvedett a SZoESE a vendég ajkaiaktól.

Sütő Dániel

20211030 Szombathely SZOESE - Lipót férfi kézilabda mérkőzés, NB II Észak-nyugati csoportja Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Celldömölki VSE–Büki TK 30-40 (13-23). Celldömölk, 50 néző, NB II.-es kézilabda-mérkőzés, vezette: Buchesz D., Czenki M. CVSE: Tömő – Győrvári, Kazári, Szomorkovits 4, Szuhogyi 3, Szecsődi 11, Doncsecz 4. Csere: Balogh – Geiger, Bagics 2, Horváth 3, Freiberger 1, Nyári, Pup 2, Marton, Németh. Edző: Salamonné Csótár Adrienn.

Bük: Büki, Szűcs (kapusok), Szabó D. 8, Tóth 4, Gősi 8, Marton 3, Szabó R. 3, Kelemen 5, Szekér, Megyeri 3, Tar-Pukler 4, Tamási 3. Edző: Baranyai Enikő.

 

A bükiek az ötödik percre 5-2-re léptek el vendéglátóiktól. A tizedik percben meghúzódott a vendégek kapusa, Büki Angyalka, ám így is hősiesen végigvédte a találkozót. A hazaiak próbáltak zárkózni, de nem bírtak a büki lerohanásokkal. A vendégek fokozatosan növelték előnyüket, és biztosan vezetve el is döntötték a mérkőzést. A második játékrészben felzárkózott a celli gárda, de igazán nem veszélyeztették a bükiek magabiztos győzelmét.

 

Salamonné Csótár Adrienn: Felállt védekezésben jól működtünk, a visszazárásokkal voltak gondjaink, ami döntőnek bizonyult a mérkőzésen.

Baranyai Enikő: Gratulálok a csapatnak, labdaszerzések után sok könnyű gólt tudtunk lőni.

 

Sárvárfürdő Kinizsi SE–Mosonmagyaróvári KC U22 22-27 (10-15). Sárvár, 120 néző, NB II.-es kézilabda-mérkőzés, vezette: Szabó T., Szincsák E. Sárvár: Jurik – Vajda 2, Jenőfi 3, Barcza 3, Soós 1, Horváth I. 3, Szemes 1. Csere: Varga – Cser 1, Győrffy 2, Gerencsér 2, Bognár 4, Dávid. Edző: Pupp Adél.

 

A Kinizsi sok hibával játszott, a védekezése sem működött tökéletesen, így öt góllal mentek a vendégek az első félidőben. A folytatásban sem találták önmagukat sokáig a sárváriak, mígnem a félidő derekán egy 8-2-es szériát repesztve felzárkóztak a mosonmagyaróváriakra. A végjáték azonban a vendégeké volt, akik magabiztosan győztek.

 

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U22– VKLSE Győr 32-32 (13-16). Szombathely, Egyetemi Sportcsarnok, 100 néző, NB II.-es kézilabda-mérkőzés, vezette: Marosi Z., Pap E.

SZKKA: Pados, Nagy, Németh Ja. (kapusok), Rákos, Káli 1, Török 3, Juhász 3, Ihász 10, Németh Jú. 3, Vincze, Gombás 2, Marton 4, Rieger, Pál 3, Lékai 3. Edző: Skoda Bence.

 

Végletekig kiélezett találkozót vívott egymással a szombathelyi és a győri csapat. Az első félidő végén a vendégek vezettek három góllal, amit a folytatásban ötre növeltek. Innen jött vissza az SZKKA, és sikerült egy pontot itthon tartania.

 

Szombathelyi Egyetemi SE–KK Ajka 18-26 (8-12). Szombathely, Egyetemi Sportcsarnok, 50 néző, NB II.-es kézilabda-mérkőzés, vezette: Bán-Farkas L., Miksó D.

SZoESE: Merkli – Pálóczi M., Lang 9, Horváth Ko. 4, Császár, Pálóczi D., Hertelendy 3. Csere: Szoták, Heizer (kapusok), Gál 1, Salamon, Szabó 1, Horváth Kr., Abdelrahman. Edző: Ernst Attila.

 

Az eddig százszázalékos Ajka ellen sikerült lassítania a játékot a SZoESE-nek, ám a helyzetkihasználása meglehetősen gyatra volt, rengeteg ziccert rontottak a szombathelyiek. A küzdőszellemmel és a védekezéssel nem volt gond, erre lehet építeni a következő tarjáni mérkőzés előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában