Teke

2022.01.02. 07:00

Pazar teljesítményt nyújtott az Unyom - Az első helyről várják a folytatást

balogunyom Az első helyről várja a folytatást az NB I. Nyugati csoportjában szereplő Balogunyom TK tekecsapata.

Pum András

Fotó: Szendi Péter SZP Vas Népe Képen: Svajda Győző

Fotó: Szendi Péter

Remekül szerepelt az ősszel a Svajda Győző irányította balogunyomi tekecsapat. Az együttes 11 bajnokijából kilencet megnyert, csak egy-egy döntetlen és vereség szerepel a neve mellett. A vasiak egy pont előnnyel vezetik az NB I. Nyugati csoportjának tabelláját a második Köfém és a harmadik Bábolna SE ellen. Úgy, hogy gyakorlatilag nincs saját tekepályájuk, hiszen a szombathelyi VAOSZ-csarnokban rendezik hazai mérkőzéseiket. 

– A tavalyi csapatból két játékosunk átmenetileg abbahagyta a tekézést, helyükre az ifjúsági gárdából fiatalokat hoztunk fel – mondta Svajda Győző, a Balogunyom TK edzője, elnöke. – Megerősödött a bajnokság, a Szuper­ligából a jó játékerőt képviselő Köfém és a Csákánydoroszló esett ki, míg olyan nagyvárosok csapatai, mint a rutinos játékosok alkotta Sopron és Nagykanizsa kerültek fel az NB II.-ből. Célkitűzésünk ennek megfelelően az első öt hely valamelyikének megszerzése volt. Őszintén szólva még engem is meglepett, mennyire jó és főként mennyire egységes gárda alakult ki nálunk. Igaz, a csapategységgel sosem volt gond Balogunyomban, de a mostani talán párját ritkítja. Az ifikből feljövő fiatalok – Biró Benjámin, Horváth Márton, Gombos Gergely – remekül helytálltak, míg Svajda Zoltán és Virág Bence a legutóbbi bajnokság óta nagyot fejlődtek, meccsenként 20-40 fával többet dobtak. A rutinos Józsa Gábor és Doma Attila pedig remekül segítik a csapatot, odafigyelnek a fiatalokra. Akik pedig nem kapnak lehetőségek egy-egy meccsen, ők a nézőtérről drukkolnak társaiknak, nincs széthúzás, sértődés. Kiemelném a szlovéniai U23-as világbajnokságon szereplő Horváth Mártont, valamint az országos férfi egyéni bajnokság döntőjébe bekerülő Biró Benjámint és a szenior bajnokság fináléjába jutó Gáspár Ervint – mindhármukra nagyon büszkék lehetünk. Ami a bajnoki meccseket illeti, egyedül Székesfehérváron a Köfémtől kaptunk ki, de az igazsághoz tartozik, hogy azon a találkozón három kezdőjátékosunk is hiányzott. Viszont büszkék lehetünk a Halogy ellen Szentgotthárdon ütött 3561 fás eredményünkre és az utolsó körben Zalaegerszegen a Nagykanizsa elleni 3448-as összfánkra is. Csapatszinten is sokat fejlődtünk, a tavalyi bajnoksághoz képest mérkőzésenként 40-50 fával többet dobunk. Egyik meccsünk sem volt betli, kiegyensúlyozottan teljesítettünk. Ráadásul mindig volt valaki, aki nehéz helyzetben a csapat élére áll, aki lendített egy nagyot az együttes szekerén. Ha az őszi sikerünk okait meg kellene neveznem, akkor csak egyetlen szó lenne: csapat – mégpedig csupa nagybetűvel. A felnőtt mellett ifjúsági együttesünk is remekül szerepelt, úgy áll a második helyen, hogy a tavalyi együttesből kiöregedtek játékosaink, a helyükre lépő 15 éves Tóth Levente és a 18 esztendős Völgyi Ádám remek teljesítményt nyújtottak. Ha ilyen marad a hozzáállásuk, akkor szép jövő előtt állnak. 

 

 

– Két hét pihenő után január elején kezdjük a felkészülést, majd a VAOSZ-ban a Szuperligában szereplő Répcelakkal vívunk edzőmérkőzést – folytatta Svajda Győző. – Január 21-én pedig Sopronban folytatjuk a bajnokságot, nehéz lesz a sorsolásunk, hatszor idegenben és ötször hazai pályán játszunk. A dobogónál alább viszont már nem szeretnénk adni, aztán ha ez sikerül, majd meglátjuk, milyen színű érmet akasztanak a nyakunkba a bajnokság végén.

 

 

Kiemelt képünkön: Svajda Győző

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában