Amerikaifutball

2022.05.02. 07:00

Crushers: javult a teljesítmény - Nagy csatában buktak el a vasiak - fotók

A Szombathely Crushers divízió I.-es amerikaifutball-csapata elfogadható hazai vereséggel folytatta a pontvadászatot – a Budapest Titans gárdájától kapott ki 13-20-ra.

Tóth Gábor

Forrás: Cseh Gábor

 A Crushers a Tatabánya Mustangs vendégeként kezdte a divízió I.-es amerikafutball-bajnokság idei szezonját – egy kiadós, 21-0 arányú vereséggel. A bajnokesélyes Budapest Titans két győzelem után érkezett Szombathelyre – és ezúttal esélyesként lépett pályára. Közel 300 néző látta, amint a Titans touchdownt (TD) ér el, és 6-0-s előnyre tesz szert. Felvette a kesztyűt a Crushers, még az első negyedben válaszolt ellenfelének: Tatár István passzából Békei Norbert futott TD-t, az extrapontot pedig Kocsis Gergő értékesítette (7-6). A második negyedben is férfias csatát vívtak a felek, de a védelmek jól működtek, a nagyszünetig több pont már nem született. Fordulás után is becsülettel gyűrték egymást a csapatok, de a harmadik negyed végén fordított a budapesti gárda, futott egy TD-t, amihez hozzárakta az extrapontot (7-13). 

 

A negyedik negyedben aztán labdát vesztett a Crushers, amiből TD-t ért el a Titans, extraponttal megfűszerezve (7-20). A Crushers nem adta fel, nekiesett ellenfelének. Az erőfeszítéseket siker koronázta, Tatár István passzát Tatár Sándor váltotta TD-re, a kétpontos kísérlet nem sikerült (13-20). Lendületbe jött a szombathelyi gárda, de az idő elfogyott – a küzdelmes mecscset a Titans nyerte. – Ez után a vereség után nem kell szégyenkeznünk – összegzett Ács Dávid, a Szombathely Crushers divízió I.-es amerikaifutball-csapatának ügyintézője. – Egy bajnokesélyes gárdát kényszerítettünk nagy csatára. Működött a passzjátékunk, támadásban csináltunk egészen szép dolgokat. Ez a javuló teljesítmény most nem ért győzelmet, de erre a játékra lehet építeni a jövőben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában