Országos diákolimpia

2022.05.09. 18:12

Taroltak a sárváriak - Értékes helyezéseket értek el a vasi petanque-osok

Első helyen végzett korcsoportjában a sárvári Gárdonyi Géza, valamint a Szent László Általános Iskola csapata a XVI. Petanque Diákolimpia Országos Döntőjében.

Sütő Dániel

balról jobbra: III. helyezett csapat: Nardai Martin, Németh Ervin Richárd, Süle Alex Máté; II. helyezett csapat: Séfer Benedek, Németh Bianka Patrícia, Takács Ivett Flóra - Gróf Erdődy Ferenc Tagiskola

Forrás: Czibók Attiláné

Az I–IV. korcsoportosok számára rendezett sárvári XVI. Petanque Diákolimpia Országos Döntőbe 19 iskola jutott be 145 fővel. Vas megyét a pecöli Gróf Erdődy Ferenc Tagiskola, az ikervári Zichy Antónia, a sárvári Gárdonyi Géza és Szent László Katolikus Általános Iskola, valamint az egervölgyi Suli Harmónia Általános Iskola képviselte, miután a területi döntőben jogot szereztek az országos fináléban való indulásra. Az I. korcsoportosok mezőnyében kilenc csapat vett részt, köztük a pecöli Gróf Erdődy Ferenc Tagiskolából két együttes is megmérettette magát. 

A Németh Bianka Patríciával, Takács Ivett Flórával, Séfer Benedekkel felálló csapat az értékes második, míg a Nardai Martin, Németh Ervin Richárd és Süle Alex Máté alkotta együttes a harmadik helyet csípte el. A II. korcsoportosok között a dobogó mindhárom fokára vasi alakulat állhatott. 

Az egervölgyi Suli Harmónia Általános Iskola lány csapata (Poór Petra, Szakács Emma, Varga Dorina) bronzérmes, míg a fiúk (Joó Márk, Máté Levente, Román Kristóf József) ezüstérmes pozícióban zártak. Az élen a sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskola lány gárdája végzett, amelynek tagja volt Szalai Kira, Nagy Emma, valamint Rumpler Hanna. A 13 csapatot felvonultató III. korcsoportosok mezőnyében is sárvári győzelem született, a Szent László Általános Iskola együttese nyert, tagjai: Bándli Gergő, Farkas Benedek, Szitkay Szabolcs. 

Ugyanebben a kategóriában negyedik lett a Suli Harmónia Általános Iskola fiú alakulata (Debreceni Anita, Gábor Noel, Gombor Gábor). Szintén negyedik pozícióban zárta az országos döntőt a IV. korcsoportosok között szereplő ikervári Zichy Antónia Általános Iskola fiú alakulata Bakucz Mirkóval, Molnár Patrikkal és Szovák Alexszel a soraiban. Az V. és VI. korcsoportosok országos döntőjét május 26-án Veszprémben rendezik. 

Erre a megmérettetésre a Vas Megyei SZC Sárvári Tinódi Gimnázium kilenc csapata jutott be – négy háromfős, valamint öt kétfős együttes. Egyéniben is indulnak majd sárváriak Veszprémben, egy kivételtől eltekintve valamennyien tinódisok. Az V. korcsoportosok között a sárvári Soponyai Balázsnak és Papp Csongornak, míg a VI. korcsoportban a szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium tanulójának, Varga Dánielnek lehet majd szurkolni az országos megmérettetésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában