Kosárlabda

2022.06.03. 07:00

Aranyos fiúk, ezüstös lányok - A SZoESE alakulatai kitettek magukért a MEFOB B33-as döntőjében

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) B33- as kosárlabdadöntőjében óriási sikert aratva aranyérmet szerzett a SZoESE férfigárdája, míg a lányok az előkelő ezüstös pozícióban zártak.

Sütő Dániel

A SZoESE érmes kosarasai: balról Szabó László edző, Plózer Petra, Novák Marcell, Mezősi Anna, Kiss Mihály, Balogh Viktória, Vicze Kristóf, Püspöki Lotti és Gombkötő Dávid

 A napokban rendezték meg az országos egyetemi kosárlabda 3×3 bajnokság döntőjét. Az óbudai helyszínre a selejtezőtornákon elért eredményeket figyelembe véve hat női és hat férficsapatot hívtak meg. A fővárosi döntőben két hármas csoportot alakítottak ki mindkét nemben. A szombathelyi lányok a BME MAFC és a MEAFC csapataival alkottak egy triót. A fiúk az úgynevezett halálcsoportban a TFSE és a Corvinus alakulatának társaságában küzdhettek meg a csoport első helyéért. 

A lányok először a MEAFC ellen nyertek 21-10-re, majd nagy fordítás után a BME ellen diadalmaskodtak 19-17- re. Ezzel csoportelsők lettek. A fiúk az első mérkőzésükön a Corvinus ellen 13-21-re maradtak alul, de egy hihetetlen izgalmas mérkőzésen a TFSE-t sikerült 22-16-ra felülmúlniuk. Mivel körbeveréssel mind a három csapat egy győzelemmel és egy vereséggel állt, a dobott pontszámok alapján a Szombathelyi Egyetemi SE legénysége zárt a csoport élén. Következett az egyenes kieséses szakasz a négy között. A lányok a DEAC csapatával találkoztak, és jó játékkal magabiztosan nyertek 19-12- re. A fiúk a MOGAAC gárdáját fektették két vállra 20-16- ra. 

Jöhetett a döntő, mindkét nem csapata egyszerre játszott. A lányok jó kezdés után nagy küzdelemben kikaptak a TFSE-től. Kicsit el is fáradtak a végére, de nagyon szépen csillogó ezüstéremmel térhettek haza. A SZoESE fiúgárdája végig vezetve nagyon tudatos és jó játékkal vágott vissza a csoportban elszenvedett vereségért a Corvinus alakulatának, és végül 18-13-ra diadalmaskodott a fináléban, elhódítva ezzel a bajnoki címet. 

– Nagyszerű eredményekkel zártuk le a szezont, ezúton is gratulálok a SZoESE csapatainak – méltatta az egyetemista lányok és fiúk teljesítményét Szabó László edző. A férfibajnokcsapat tagjai: Kiss Mihály, Novák Marcell, Vicze Kristóf, Schveighoffer Péter, Gombkötő Dávid. 

A női ezüstérmes csapat tagjai: Plózer Petra, Püspöki Lotti, Balogh Viktória, Mezősi Anna, Horváth Kinga.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában