Emléktorna

2022.06.15. 18:04

Kispályás foci Lukács Zoltán emlékére Söptén - Első alkalommal rendezték meg a tornát

Remekül sikerült – a Classic FC győzelmével zárult – az első alkalommal megrendezett Lukács Zoltán Emléktorna.

VN

A győztes Classic FC gárdája

Forrás: VN/Takács Gábor

Lukács Zoltán a Haladás utánpótlásában ismerkedett meg a labdarúgással, majd Püspökmolnáriban töltött el hosszú, sikeres éveket, kispályás csapatokban is focizott, a Haladás szurkolói közösségének oszlopos tagja volt – koronavírusban halt meg. Barátai, korábbi csapattársai – Bankits Ramón vezetésével – az 52. születésnapján rendeztek kispályás labdarúgótornát a tiszteletére, emlékére a söptei sporttelepen. A hat meghívott csapatot két csoportba sorsolták.

 Az A csoportban a Haladás Szurkolói Kör, a Betegszállítók és a Classic FC, míg a B jelű hármasba a Szikla M.F.C., a Corvin Kávézó és a Malom Pub került. A körmérkőzések után a két harmadik helyen végző csapat lett az ötödik. A második helyezettek a bronzéremért folytatták: a HSZK nagy csatában 3-1-re nyert a Corvin Kávézó ellen. A két csoportgyőztes vívta a döntőt.

 A Classic 2-0-s előnyre tett szert, a Szikla azonban egyenlített, végül mégis a Classic csikarta ki a győzelmet, 3-2-re diadalmaskodott. A csoportmérkőzések után, a helyosztók előtt egy gálamérkőzést is rendeztek: Lukács Zoltán egykori csapata, a Püspökmolnári meccselt a tornán részt vevő gárdák „válogatottjával”. 

A legjobb kapus Vámos Szabolcs (Corvin), a gólkirály pedig Tóth Ferenc (Classic) lett, míg a legjobb játékosnak járó különdíjat Lukács Zoltán feleségének, Lukács Ibolyának adták át a szervezők. 

A győztes csapat névsora: Takács Gábor, Kugler Krisztián, Veres Tamás, Gayer Gábor, Merk Milan, Tóth Ferenc, Kulics Mihály, Rácz Milán, Szládovics Dávid, Mester Ádám. 

Nagyszerűen sikerült a torna, amelyet a tervek szerint a jövőben minden évben megrendeznek. Lukács Zoltán családja köszönetet mond a barátoknak, az egykori csapattársaknak – és külön Bankits Ramónnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában