Eredmények

2022.06.09. 07:00

Remekül sikerült a főpróba: nagy formában vannak a Szombathelyi Gladiátorok SE versenyzői

Remek eredményekkel tértek haza a Szombathelyi Gladiátorok Sportegyesület erős emberei a Nyárindító Kupa fekvenyomó, felhúzó és bicepszversenyről.

Tóth Gábor

A Szombathelyi Gladiátorok eredményes csapata – felhúzásban remekeltek

Forrás: VN/Szombathelyi Gladiátorok SE

A hagyományos, népszerű erőpróbának Kiskunfélegyháza adott otthont. Az év első jelentős hazai versenyére rekordszámú, 540 nevezés érkezett. A Szombathelyi Gladiátorok csapata négy sportolóval képviselte a vasi, szombathelyi színeket. A „galadiátorok” felhúzásban tették próbára a tudásukat. 

Varga Violetta Jessica (open, -67,5 kg) egy érvénytelen gyakorlattal kezdett, de aztán belelendült, végül 135 kilóig jutott, kategóriájában a második helyet szerezte meg. Horváth Krisztián (ifjúsági, -100 kg) nagyszerűen versenyzett, az összes gyakorlata érvényes volt, végül 252,5 kilót mozgatott meg, ez a teljesítmény pedig aranyérmet ért kategóriájában – míg az abszolút rangsorban második lett. 

Horváth Ármin (open, -125 kg) nagy lendülettel vetette bele magát a versenybe, 240 kg volt a legjobb teljesítménye – a 245 kiló ugyanis kifogott rajta. Kategóriájában a végül negyedik helyen végzett. Antal Zsolt (masters I., -125 kg) kirobbanó formát mutatott, a 265, 280 végül 295 kilóval is három érvényes gyakorlatot mutatott be – utóbbival megnyerte kategóriáját. 

– Jól sikerült a szezonnyitó a klubunk számára, elégedett vagyok az eredményekkel, a súlyokkal, hiszen mindhárom versenyzőm egyéni csúcsot húzott, ami bizakodásra ad okot a közelgő két rangos nemzetközi megmérettetés előtt – összegzett Antal Zsolt, a Szombathelyi Gladiátorok Sportegyesület vezetője, edzője, versenyzője. 

– Előbb Ausztria ad otthont a WUAP Európa-bajnokságnak, majd Kiskunfélegyháza rendezi a WPC Európa-bajnokságot. Mindkét versenyen szeretnénk szép eredményeket elérni, oda akarunk kerülni a szűk európai élmezőnybe. A két Eb-re hangolva tartottuk a főpróbánkat Kiskunfélegyházán – több érmes helyezéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában