Labdarúgás

2022.07.30. 16:33

Rájár a rúd a Viktóriára - Elmarad a mai edzőmeccs, Szil Tündére műtét vár

A Haladás-Viktória FC térdsérülést szenvedett csatára, Szil Tünde „jó” esetben az őszi, rossz esetben a teljes idényt kihagyja.

Pum András

Szil Tünde hosszú ideig nem rúghat labdába

Forrás: Szendi Péter

Fotó: Szendi Péter

Rájár a rúd az utóbbi időben a Haladás-Viktória női NB I.-es labdarúgócsapatának futballistáira. A 2012/22-es bajnokságban a válogatott védő, Horti Bogi ugyancsak térdsérülése miatt fél évig nem futballozhatott, ezúttal pedig Szil Tünde sérült meg súlyosan. A 28 éves támadónak szintén a térde sérült meg.

– Alighogy elkezdtük a felkészülést, a második nyári edzésen megsérültem – mondta Szil Tünde. – Egy párharc során rosszul támasztottam ki, emiatt a jobb térdem kicsavarodott és reccsent egy nagyot. Az edzést nem is tudtam folytatni. A rehabilitációs stáb megvizsgálta a térdemet, majd orvoshoz irányított. Orvosi javaslatra MRI-vizsgálatra volt szükség – sajnos ott később nem kaptunk jó híreket. Az biztos, hogy a belső porcom hátsó részénél komplex szakadás van, és a jelek szerint – ami még nagyobb baj – a keresztszalagom is részlegesen elszakadt. Keresztszalag-plasztikára egyelőre nem tudjuk, hogy sor kerül vagy sem, ez majd a porcműtét közben derül ki, hogy mennyire ad stabilitást a szalag a térdemnek. 

Abban az esetben, ha “csak” a meniscus, azaz a porc sérült, akkor három-négy hónapot kell kihagynom, viszont, ha a keresztszalagot is műtik, akkor 9-12 hónapig nem futballozhatok. Egyelőre nem tudom, hogy mikor fekszem kés alá, de bízom benne, hogy szeptemberben lesz időpontom, és utána teljes gőzzel megkezdhetem a rehabilitációmat. A műtétre felkészítő gyógytornát természetesen már elkezdtem, napról napra sikerül kisebb-nagyobb célokat elérni. Az első napokban nyilván el voltam keseredve, nagyon vártam az új szezont már, most viszont új feladat elé állított az élet. Természetesen százszázalékosan belevetem magam a rehabilitációs munkába, hogy minél hamarabb újra a pályán lehessek, és segíthessem a csapatomat a céljaink elérésében.

A szombathelyiekkel kapcsolatos hír, hogy a csapat szombaton befejezte hétfőn kezdődött tiroli edzőtáborozását. Székely Tibor csapata szombaton hazafelé tartva a tervek szerint Szlovéniában vívott volna felkészülési mérkőzést az első osztályú Radomljéval. Ám a Haladás-Viktória busza Ausztriában hatalmas dugóba került, így a vasiak kénytelenek voltak lemondani a meccset.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában