Fogathajtás

2022.08.24. 13:17

Fogathajtóverseny Nagygeresden - Ifj. Szájer József lett a Vas megyei bajnok

A nagygeresdi C-kategóriás, pontszerző kettes fogathajtóversenyen kialakult az országos bajnokság vasi mezőnye.

Sütő Dániel

A dobogón: első helyen ifj. Szájer József, második Geröly Tibor, harmadik Novák Szabolcs, negyedik Komálovics Ottó, ötödik Kránicz Ferenc (Szent Jakab Lovas SE), hatodik Bíró Attila (SCHOTT Lukácsháza SE). A díjátadók balról: Rozmán Ferenc, megyei fogathajtó szakági vezető, dr. Takáts Eszter, a Vas Megyei Lovassport Egyesület elnöke, Németh Lajos, Nagygeresd polgármestere

Forrás: Béres Péter

Fotó: Beres Peter

Pornóapáti, Viszák, Vasegerszeg, Uraiújfalu, valamint Gencsapáti után Szelestén, majd Nagygeresden zárult a vasi C-kategóriás kettes fogathajtók megyei viadala. A legutolsó, nagygeresdi állomáson akadályhajtásban a vasi Főnix LE versenyzője, Geröly Tibor zárt az élen és harmadik lett a SCHOTT Lukácsháza SE színeiben Komálovics Ottó. A pontgyűjtő megmérettetésen megyénkből Geröly Tibor végzett a legelőkelőbb helyen, második pozícióban végzett. A hét vasi verseny közül legalább ötön eredményesen kellett szerepelniük a hajtóknak, hogy értékelni lehessen összteljesítményüket. Ezek alapján a körmendi származású Katafai Lovas SE hajtója, ifj. Szájer József végzett az első helyen, második lett Geröly Tibor, harmadik pedig Novák Szabolcs (Savaria LSE). Mindhárom kvalifikálták magukat az országos bajnokságra, amely október 1-jén veszi kezdetét Sárkeresztúron. Ugyancsak ők hárman képviselik Komálovics Ottóval kiegészülve megyénket a Dunántúl–Dél-Szlovákia döntőjében, amely szeptember 24-én veszi kezdetét Pincehelyen.

– Zsinórban harmadszor sikerült megnyernem a megyei bajnokságot, ami nagyon jó érzéssel tölt el – számolt be ifj. Szájer József, a Katafai Lovas SE hajtója. – Óriási köszönettel tartozom családomnak, barátaimnak, segítőimnek a sok támogatásért. Eddig nyolc ob-n vettem részt, tavaly tudtam először egyéniben dobogóra állni. Négyszer fordult elő, hogy egyetlen egy verőhibám volt a két forduló alatt alapidőn belül, de azzal már messze kerültem a dobogótól. Tehát a jó eredmény eléréséhez mindennek tökéletesnek kell lenni. Elsősorban talán csapatban lehet esélyünk, egyéniben én nagy álmokat nem dédelgetek – fogalmazott a hajtó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában