Atlétika

2022.09.02. 16:56

Tükörsima Halász-győzelem

A atlétikai Magyar Nagydíjsorozat budapesti állomásának férfi kalapácsvetésében a Szombathelyi Dobó SE uralta a dobogót - simán győzött Halász Bence, míg mögötte Varga Donát szerezte meg a második helyet.

Sütő Dániel

Forrás: Nemzeti Sport/Török Attila

A pénteki atlétikai Magyar Nagydíjsorozat fővárosi állomásán öten képviselték a Szombathelyi Dobó SE-t férfi kalapácsvetésben. Mivel ez egyben kvalifikációs verseny is volt a jövő évi budapesti atlétikai vb-re, fontos volt, hogy mindenki a lehető legtöbbet kihozza magából a minél jobb pontszámok elérése érdekében. 

Halász Bencének már semmi izgulnivalója sem volt, hiszen - mint azt korábban írtuk - a nemrégiben lezajlott müncheni Eb-n dobott 80,92-es eredményével elért ezüstérmes pozíciójával gyakorlatilag jogot szerzett a jövő évi világbajnokságon való indulásra. Bence a Lantos Mihály Sportközpontban sem okozott csalódást, már az első sorozatban az élre állt 76,09-cel, mögötte Rába Dániel (72,15) foglalta el a második helyet. 

A második körben a szintén szombathelyi Varga Donát (71,90) megelőzte a horvát Matija Greguricot, ezzel a harmadik pozícióba lépett fel, míg az élen a helyzet nem változott, mivel Rába Dániel rontott, Halász Bence pedig javított (76,93). A harmadik sorozatban tovább élesedett a vasi háziverseny, hiszen Varga Donát 73,03 méterrel átvette a második pozíciót Rába Dánieltől, akinek hiába tűnt jónak a dobása, nem tudott válaszolni Donátnak, 72,63 méterig repült csak a kalapácsa. Az első három kör után Halász, Varga, Rába volt tehát a sor eleje, uralta a mezőnyt a Dobó SE, ötödik volt Pars Krisztián (70,88), Doma Benedek (67,24) pedig a hetedik. 

A negyedik sorozatban mindössze ketten tudtak érvényes dobást produkálni, a VEDAC-so Czeller Gábor, és Pars Krisztián. Utóbbi javított ugyan (71,35), de előrelépnie nem sikerült. Az utolsó előtti körben Greguric 73,35-tel visszaférkőzött a dobogóra maga mögé utasítva Varga Donátot és Rába Dánielt. Az utolsó körben Rába nem, de Varga javítani tudott, 73,54-gyel visszavette a második pozíciót a horvát Gregurictól, így Halász Bence magabiztosan nyert, mögötte pedig klubtársa, Varga Donát végzett. Rába Dániel negyedik, Pars Krisztián ötödik, míg Doma Benedek a hetedik helyen zárt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában