Beharangozó

2022.12.10. 13:00

A Csákvár vendégeként zárja az évet a Szombathelyi Haladás

A tavaszi első fordulóból előrehozott, idei utolsó mérkőzésén vasárnap 13 órakor a Szombathelyi Haladás az Aqvital FC Csákvár vendége lesz.

Pum András

Molnár Rajmund visszatér

Fotó: © Unger Tamás

A 8. helyen álló csákváriak 28 pontot gyűjtöttek, kettővel kevesebbet, mint a 6. Haladás. A Fejér megyeiek meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújtanak, ha például az utóbbi hat fordulót nézzük, akkor három győzelem, egy döntetlen és két vereség a mérlegük, a 19. körben hazai pályán 1-1-re végeztek az ETO FC Győrrel, egy fordulóval korábban viszont 3-0-ra nyertek a Nyíregyháza otthonában. Mivel a Csákvár a Puskás Akadémia fiókcsapata, így több tehetséges, fiatal futballista is erősíti az együttest. Így például a kapus Auerbach Martin, Kirilo Janyickij, Ominger Gergő vagy éppen Tamás Nándor. A rutint pedig a 38 éves Vaskó Tamás képviseli.

 A csákváriak legeredményesebb játékosa az ötgólos Hornyák Marcell. Ami a Haladást illeti, a csákvári – no és persze a több meccs – eredményének függvényében legjobb esetben az 5., legrosszabb esetben a 9. helyen zárhatják az őszi szezont. Mindenesetre a vasiak formája biztató, a 6-4-es hazai, Kozármisleny elleni győzelem után múlt szombaton 2-1-re nyertek a listavezető Diósgyőri VTK vendégeként. Két meccsen tehát nyolc gólt szereztek és hat pontot gyűjtöttek. A nyitófordulóban már összecsapott a két csapat, Szombathelyen 1-1-re végeztek a csapatok. Érdekesség, hogy a vasiak csatára, Molnár Rajmund a nyáron éppen Csákvárról igazolt Szombathelyre.

– A Csákvár közvetlen riválisunk, amelyet jó játékosok alkotnak – mondta Michal Hipp, a Haladás vezetőedzője. – Kellemetlen ellenfél ellen játszunk, amely taktikailag nagyon fegyelmezetten futballozik, ráadásul jó formában van. Az első fordulóban döntetlent játszottunk ellenük, ezúttal is szoros, küzdelmes meccsre számítok. Nekünk az utóbbi mérkőzéseken mutatott játékot kell nyújtanunk – ez lehet  a siker kulcsa. Jó formában vagyunk, bizakodva várjuk az összecsapást – pontokért utazunk Csákvárra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában