Korcsolya

2023.01.03. 15:00

Kanadában csatoltak korcsolyát a lábukra - Mercs Abigél 5000 méteren új országos csúcsot állított fel

Az ISU Gyorskorcsolya Világkupa-sorozat legutóbbi kanadai dupla fordulójában a Savaria Speedskating Team versenyzője, Mercs Abigél 5000 méteren új országos csúcsot állított fel.

Sütő Dániel

Mercs Abigél hasította a jeget Kanadában is

Forrás: MOKSZ

A 2022/2023-as ISU Gyorskorcsolya Világkupa egy nemzetközi szintű gyorskorcsolyaverseny. A szezon hat fordulóból áll, 2022. november 11-én kezdődött a norvégiai Stavangerben, és 2023. február 19-én ér véget a lengyelországi Tomaszów Mazowieckiben. A sorozatban a Savaria Speedskating Team két sportolója, Mercs Abigél és Bejczi Botond képviseli a magyar színeket.

Az első két forduló egyik versenyzőnek sem úgy alakult, ahogyan ezt szerette volna, viszont folyamatos javulást mutattak Stavangerben és a hollandiai Heerenveenben is. A legutóbbi dupla Világkupa-fordulónak Kanada adott otthont – mindkét kört Calgaryban rendezték. A kétszer háromnapos megmérettetésen újfent Mercs Abigél és Bejczi Botond volt tagja a mezőnynek. A fiatalok ezúttal érem nélkül térhettek haza, ám a Világkupa-sorozat negyedik fordulójának első versenynapján Mercs Abigél 5000 méteren megdöntötte a legjobb idejét (7:38.29), sőt, új országos csúcsot állított fel, ezzel 17. lett. 3000 méteren 22., a mass start elődöntőben 13., illetve 12. helyen zárt a két forduló során.

– Azzal a céllal utaztunk ki, hogy egyéni csúcsokat fussunk, nem a helyezés játszotta a főszerepet, hanem reálisan nézve mindenki a lehető legjobbját nyújtsa – számolt be Mercs Abigél a kanadai versenyről. – Sajnos ez részemről nem sikerült. Jobban össze kell szednem magam a jövőben. Nem vagyok elégedett, mert lehetett volna ez sokkal jobb is, de mindent megtettem a jó eredmény elérése érdekében.

Bejczi Botond Calgaryban a dupla forduló első körében 1500 méteren 25., a mass start elődöntőben 17. helyen zárt, majd a következő etapban 1500 méteren 26. lett, míg a mass start elődöntőjében a 18.

– Az első hétvége nekem jobban alakulat – értékelt Bejczi Botond. – Sokkal jobban sikerült az egyéni táv, az 1500 méter, amelyen meg is közelítettem az egyéni rekordomat. A második hétvégén nem tudtam úgy teljesíteni 1500 méteren, ahogyan elterveztem, hátráltatott egy kisebb betegség, illetve az ottani időzónára való átállás.

Kóti Gábor, a nagypályás gyorskorcsolyázók edzője szerint Abigélnek óriási lökést adott az 5000 méteren elért új országos csúcsa, összességében azonban elmaradtak a remélt eredményektől.

– Bár nem ettől a szezontól várjuk az áttörést, ennél azért jobbra számítottam. Hosszú távú felkészülésben vagyunk, idő kell még ahhoz, hogy megérkezzünk a felnőtt mezőnybe – nyilatkozta Kóti.

Az ISU Gyorskorcsolya Világkupa-sorozat ötödik fordulóját február 10. és 12. között rendezik Németországban

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában