Ökölvívás

2023.01.25. 14:00

Nemzetközi női bokszgálát nyert - Szerbiában lépett ringbe Rába Noémi

Szerbiában nyert rangos nemzetközi tornát a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület versenyzője, Rába Noémi.

Tóth Gábor

Forrás: VN/Fitt-Box ÖE

A Fitt-Box Ökölvívó Egyesület 15 esztendős versenyzője, Rába Noémi a magyar válogatott tagjaként vett részt 12. Nations Cup női nemzetközi gálán. A kőszegi sportoló junior korosztályban, az 52 kilós súlycsoportban lépett kötelek közé Szerbiában.  A negyeddöntőben és az elődöntőben is döntő fölénnyel nyert a második menetben, mindkétszer szerb ökölvívót múlt felül. A fináléban válogatottbeli csapattársával, Nyögéri Sárával (Vecsés) csapott össze. Elszántan, nagy szívvel küzdött, rögtön az összecsapás elején magához ragadta az irányítást,  végül  magabiztos győzelmet aratott, a dobogó legfelső fokán zárta a versenyt.

– Rendkívül büszkék vagyunk ökölvívónkra! – értékelt Varsányi Áron, a Fitt-Box Ökölvívó egyesület vezetője, edzője. – Noémi ezzel az éremmel megszerezte második nemzetközi tornagyőzelmét – tavaly a Bornemissza Gergely Emlékversenyen gyűjtötte be az aranyat, azóta is rendre bizonyít. A jövőben is mindent megteszünk annak érdekében, hogy az érmek és a kiváló eredmények száma gyarapodjon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában