Edzőtábor

2023.02.27. 13:59

Hozták a szintet - Ismét dobókörbe álltak a Dobó SE atlétái

Szabados Ármin az EYOF-ra és az U20-as Európa-bajnokságra, Viszkeleti Villő és Zimmermann Lili szintén az U20-as Eb-re, míg Doma Benedek az U23-as kontinensviadalra dobta meg a szintet a Dobó SE téli versenysorozatának 2. fordulójában.

Sütő Dániel

Szabados Ármin új egyéni csúcsokkal hívta fel magára a figyelmet.

Fotó: Cseh Gábor

A Szombathelyi Dobó SE különítménye nemrégiben tért haza hagyományos dél-afrikai edzőtáborából, ami a korábbiakhoz képest idén egyáltalán nem volt felhőtlen.

– Most nem voltunk annyira elégedettek a körülményekkel, mint az előző években – kezdte beszámolóját Németh Zsolt, a Szombathelyi Dobó SE mesteredzője. – Betegségek, buszrablás nehezítette a dolgunkat, tehát volt már jobb edzőtáborunk is, de amit lehetett, azt elvégeztük.  

Hétvégén a Szombathelyi Dobó SE – Németh Pál Dobóakadémia Versenysorozatának 2. fordulójával folytatódott a vasi atléták hangolódása a 2023-as versenyszezonra.  

– Érdekes helyzet állt elő, ugyanis kiderült, egyes atlétáknak, ahhoz, hogy az országos bajnokságon válogatózhassanak, egy előválogatón is meg kell mérettetni magukat – folytatta Németh Zsolt. – Ebben nálunk Rába Dániel, Varga Donát, valamint a VEDAC-os Pásztor Bence és Czeller Gábor volt érdekelt. A nagy kérdés az volt, négyük közül ki lesz az a kettő, akiknek még esélye lehet indulni a március 11-12. között rendezendő portugáliai Dobó Európa Kupán. Úgy egyeztünk meg a veszprémiekkel, hogy hétvégén Pásztor és Czeller nálunk igyekezett teljesíteni, a mi kalapácsvetőink pedig Veszprémbe utaztak a VEDAC dobóversenyére a fair play szellemében. 

A négy úriember csatáját végül élete második legnagyobb dobásával Varga Donát nyerte 74,04-gyel, Rába Dániel pedig 71,79-cel a második legjobb eredményt érte el. Mindkét veszprémi 70 méter alatt dobott. Ezzel még mindig nem dőlt el, ki utazik az Európa Kupára Leirába Halász Bencével, aki mellett csak egy hely kiadó. Így aztán Daninak és Donátnak újra kell még dobnia a március 4-5-én esedékes Téli Dobó Magyar Bajnokságon, hogy döntés születhessen – fogalmazott a tréner.  

További nyitott kérdés az U23-as Doma Benedek és Viszkeleti Villő szereplése az EK-n, ugyanis mindkettejüknek van még esélye kijutni. Ami a Szombathelyi Dobó SE téli versenysorozatának 2. fordulóját illeti, Németh Zsolt elmondása szerint a fiatalok remekül dobtak.

– A kemény edzésmunka után összességében mindenkivel elégedett lehetek. Szabados Ármin 5 és 6 kilogrammos kalapáccsal is új egyéni csúcsot ért el, az EYOF-ra és az U20-as Eb-re is – Viszkeleti Villővel és Zimmermann Lilivel együtt – megdobta a szükséges szintet. Doma Benedeknek pedig az U23-as Európa-bajnoki szintet sikerült teljesítenie. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában